Новини

Странната роля на Луцифер в развитието на човека

Ангажиментът на Луцифер в човешките дела завършва с предстоящата жътва, в която някои ще се възнесат към позитивното, а други ще се насочат към негативното.

По думите на пастирите ще има и такива, които да останат за още един цикъл преди поредното прибиране на реколтата.

Ролята на Луцифер

е била да стимулира и подтиква човешките същества да се развиват от 3-та към 4-та Плътност – процес, който някои наричат ​​“Възнесение“.

За мнозина това е фантастика, но много учители смятат това за силен стимул на душата.

Историята на сътворението говори, че обитателите на Земята живели в рая, но липсвала възможност за еволюция, защото липсвала дуалност, т.е. добро и зло.

И поради това те всъщност нямали между какво да избират – липсвала свобода на избора.

Решението на човечеството да вземе участие в Дървото на познанието за Доброто и Злото посредством изкушението от страна на Луцифер станало причина то да започне да се развива към 4-та плътност.

За нея масово се говори, че предстои да се случи именно в този момент от нашата история.

Дошло е време за жътва

Въпросът е кой ще бъде готов? И дали ще има реколта или не?

Жътвата бива оприличавана на „Съдния ден“, когато пшеницата трябва да бъде отделена от плявата, т.е. доброто − от злото. Добрите „ще се издигнат“ до по-висока плътност.

По време на това Възнесение ще има разделяне на обитаващите Земята души на три групи.

Тези с преобладаващо отрицателна поляризация ще се присъединят към Жътвата, когато приключат с Негативното или със служенето на себе си.

Луцифер ще създаде нова 4-та Плътностна Земя, основана на негативната, служеща на себе си полярност.

Щом бъде сторено, ще бъдем освободени отново, нещо което е дадено на нас хората, да заемем мястото си като Пазители на 6-та плътност и Учители по мъдрост в галактиката.

Тези с преобладаващо позитивна Полярност (Любов и Светлина) ще се издигнат до новата Земя на 4-та Плътност, където ще започнат да проявяват Любов и Състрадание.

По-голямата част от хората на Земята

ще преминат през нулевата точка, в която се чувстваш като едно цяло с Твореца.

Стремежът на Луцифер е да помогне на по-голямата част от човечеството да се развие позитивното и до 4-та Плътност.

За да успее дадения му от Йехова мандат, трябва да отведе хората на нова Земя на 4-та Плътност като част от „Негативната жътва“.

Заедно с Луцифер

тези хора ще трябва да работят над своята карма в 4-тата плътност, за да преминат към позитивното и да се ориентират към служене на другите.

За да се издигнат, човешките същества е добре да са поне 51% позитивни, тоест малко повече от половината време техните мисли, думи и действия  да бъдат посветени на служене на другите.

Най-голямото предизвикателство е освен мотивирането на душите те да положат усилия да се изкачват нагоре по стълбата на възнесението без да се нарушава свободната воля.

Но дали за постигането на тази цел наистина са необходими чак толкова от  жестокостта, ужаса и злото, които можем да припишем на Луцифер?

НП/2021