Съзнание

Строго секретно от СС. Тайната операция „Висок скок“в Антарктида

Има много теории за наличието на древен свят, разположен дълбоко в този център на Земята, където някога са живели или където според някои теории все още живеят същества.

До каква дълбочина на Земята всъщност сме стигнали и колко e останало неоткрито? Отговорът може да изненада мнозина. Всъщност ние само едва-едва сме надраскали земната повърхност в сравнение с това, което все още чака да бъде открито.

Данните от преките изследвания на строежа на Земята засягат само най-близките до повърхността части на мантията. Те се получават чрез изследователски сондажи на дълбочина до 13 км.

Добре известно е, че и самият Хитлер e бил очарован от тази теория и се е опитвал да намери вътрешната Земя.

Съществува и историята за операция „Висок скок“ (част от програмата за усвояване на Антарктида). Според нея американска антарктическа експедиция с ръководител Ричард Бърд е прелетяла до центъра на Земята през отвор в Южния полюс.

Мнозина твърдят, че входът към вътрешната земя е през Северния или Южния полюс. Предполага се, че веднъж стигнал там, Бард видял тучни езера, зеленина и мамути, които преди хиляди години са изчезнали от повърхността на Земята.

В края на януари 1947 г. започва въздушно разузнаване на област от Антарктида, позната като „Земя на Кралица Мод“. В началото всичко върви по план, направени са десетки хиляди снимки. Но внезапно се случва нещо необяснимо.

Експедицията, планирана за 6 месеца, е прекъсната само след два и се завръща от бреговете на Антарктида. Американците губят разрушител, почти половината самолети и десетки моряци и офицери.

Пред комисия на Конгреса на САЩ адмирал Бърд заявява: „В случай на нова война, Америка може да бъде нападната от неприятел, който може да лети от полюс до полюс с невероятна скорост.“

През 1943 г., в разгара на войната в Русия, адмирал Дьониц произнася не по-малко странна фраза: „Немските подводничари могат да са горди, че на другия край на света направихме непристъпна крепост за нашия Фюрер.“ Тогава думите на адмирал Дьониц са разбрани от много малка група информирани хора.

Множество писатели са били вдъхновени от тази теория: създателят на Тарзан Едгар Райс Бъроуз, Едгар Алън По, Жул Верн, чийто роман от 1864 г. „Пътешествие до центъра на Земята“ е неколкократно филмиран.

Огромно количество изследвания и теории подкрепят тази идея. Теорията за вътрешната земя е интригуваща и е свързана с множество различни цивилизации в нашата история.

НП 2020