Свръх напреднала цивилизация абсорбира хората. Ние сме трансфер на данни?

Можете ли да си представите, че човечеството и цялата Земя сме разположени в свръх напреднал извънземен обект.

Нещо като ултратехнологичен кораб. В тази спорна теория някои учени откриват отговорът на въпроса защо не сме срещнали извънземни същества все още.

„Може би нашата Вселена е един от най-новите начини, по който напреднала цивилизация пресъздава света си“. Това казва американския астрофизик Калеб Шарф.

Вероятността извънземни цивилизации да са напреднали до такава степен, че да са извън пределите на човешките представи и възприятия е огромна.

Професор Калеб Шарф, астрофизик и директор на катедрата по астробиология в Колумбийския университет, формулира тази необичайна теория. Според Шарф е невъзможно да открием извънземен живот. Защото ние и цялата Вселена сме част от свръхинтелекта на извънземна форма на живот.

„Нашата Вселената е мозъкът на хипер разширена извънземна раса“, обяснява астрофизикът.

Шарф стига и по-далеч в разсъжденията си. Той смята че, освен чрез атоми и молекули живот, може да бъде създаден с набор от изграждащи блокове с необходимата сложност.

Ако е така, една цивилизация би могла да възпроизведе себе си и цялата си физическа реалност в нови форми.

Може би нашата Вселена е такава форма, чрез която друга цивилизация пресъздава света си. Така реално извънземният живот е неразличим за нас и физиката.

Ученият смята, че тъмната материя може да е много по-комплексна отколкото си представяме. Възможно е това да е мястото, където „всички технологично напреднали животи свършват или където голяма част от живота винаги е съществувал“.

Ако такава напреднала цивилизация в действителност съществува и ако тя разполага със знание как да кодира живите системи, „всичко, което трябва да направи е да изгради система за трансфер на данни“.

„Може би, поведението на нормалната космическата материя, което отдаваме на тъмната материя е причинено от нещо съвсем друго: форма на живот, която манипулира светлата материя за собствени цели.

С други думи, животът не е само в уравненията. Той може да е самото уравнение“, казва още Калеб Шарф.

НП/2017

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.