Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

СВРЪХСЕКРЕТНАТА ПРОГРАМА НА АМЕРИКАНСКОТО правителство

Съществуването на програмата Старгейт, която изследва дистанционното наблюдение, способността на човек да опише отдалечено географско място отстоящо на стотици хиляди километри показа, че интересът към тази тема продължава.

През 1985 г. доклад, изготвен от Army Research Institute разкрива, че „получените данни представляват истински научни аномалии, за които липсва адекватно обяснение.“ Тези пси-явления сякаш отричат ​​всички наши научни идеи.

Поне за телепатията, статистическите доказателства са съкрушителни. Установено е, че „въздействието на разстояние“ или способността на ума да влияе върху материята е много реално и има огромни последици.

През 1995 г. (годината на разсекретяването от американското правителство на програмата Stargate) корпорацията SONY признава, че провежда изследвания в областта на алтернативната медицина, огъването на лъжици, рентгеновото зрение, телепатията и други форми на екстрасензорно възприятие.

Компанията вярва, че е доказала съществуването им и вече разработва диагностична машина, основана на принципите на ориенталската медицина.

Проведени са изпитания с над 100 човека с екстрасензорно възприятие. При един от тестовете на участниците били представени два черни пластмасови контейнера, единият от които съдържал платина, а другият бил празен. В седем от десет случая пси-индивидите успели да „видят“ къде е платината.

Йошира Сако, бивш специалист по изкуствен интелект, който оглавява изследователски екип от четири човека вярва, че комерсиалните приложения могат да се прилагат към неговото изследване.

Според него, ако установим, че ки-енергията се основава на някакъв вид предаване на информация, ако разберем механизмите на телепатията, това изцяло ще трансформира методите за комуникация.

Изминава повече от десетилетие, но цялото това изследване е потулено в програми със специален достъп и остава скрито.

Поначало корпорациите не са склонни да разгласяват своите интереси и констатации. Д-р. Дийн Радин, от Института за ноетични изследвания, посочва два примера, свързани с Лабораториите Бел и с Contel Technology Center:

„През 80-те години на миналия век проучвах взаимодействието между ума и материята, за да видя дали някои електронни схеми са податливи на влияния на психиката. Някои аспекти на това изследване постигнаха Лабораториите Бел.

В Contel − в началото на 90-те години на миналия век, започнах да експериментирам с наличните в търговската мрежа електронни устройства, за да видя дали обикновените компоненти са податливи на влияния на психиката.

Това беше важна първа стъпка към изграждането на пси-базирани устройства, защото ако учените не докажат принципа със съществуващия хардуер и софтуер, те няма да получат финансиране за създаване от нулата на някаква спекулативна, направена  по поръчка микроелектроника“.

След това той разработва произволен ключ за изключително сигурен метод за криптиране на данни − използва генератор на случайни номера на един чип:

„Извърших два експеримента с този чип и те успешно демонстрираха ефекта от взаимодействието между съзнанието и материята точно там, където бях предвидил „.

Прототипът бил построен, одобрен и тестван с 10 доброволци, помолени да окажат психическо влияние върху случайната система по стриктно предписани начини. Изготвено било и предложението за  патент.

„За съжаление, веднага след изпитанията на прототипа корпорацията на GTE се сля с Contel и това спря нашите усилия по този проект“.

НП/СЕ 2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.