Шведската кралица Силвия твърди, че дворецът е обитаван от духове

Сн. AP

Шведската кралица Силвия твърди, че официалната резиденция на монарха в страната е обитавана от духове. Това признание тя прави в документален филм, излъчен по телевизия SVT.

“Има малки приятели… духове. Всички те са много дружелюбни. Просто понякога чувстваш, че не си напълно сам”, разказва Силвия. Тя твърди, че това е “много вълнуващо, но никога не предизвиква чувство на страх”.

Замъкът Дротнингхолм е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Той е построен в края на XVI век на остров Ловон в Стокхолм. Сградата е официална резиденция на крал Карл XVI Густаф и Силвия, които са женени от 40 години. За любителите на езотеричните текстове замъкът неведнъж е попадал в графата „странни“. Още бабата на кралица Силвия е разказвала неведнъж за привидения идващи от миналото. Шведското кралско семейство е едно от най-непознатите за широката публика в Европа и предизвиква силно внимание при всяка публична поява. Медийния интерес тези дни засили и друг член на знатната фамилия.

Сестрата на краля – принцеса Кристина, също твърди, че в двореца бродят духове. „Има много енергия в тази къща. Има истории за призраци във всички стари сгради. Те са били изпълнени с хора през вековете. Енергията остава“, допълва още принцеса Кристина.

НП/STV

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.