Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

СЗО ВЛЕЗЕ В ДЕБАТ. КОЯ Е ОТРОВАТА, КОЯТО приемаме всеки ден?

Американският Център за контрол и превенция на заболяванията нарича флуорирането на водата едно от десетте най-велики публични здравни постижения.

Според него едно от най-големите предимства е заздравяването на зъбите. Все още няма никакви доказателства за това, но пък е потвърдено, че флуоридът е невротоксин с унищожителни за мозъка ефекти.

СЗО влезе в играта

По изявление на Световната здравна организация „консумацията на богата на флуор вода води до големи здравословни рискове, сред които дентална флуороза или парализираща костна флуороза. Децата са най-податливи към тези заболявания.“

Как флуорът вреди на здравето ни?

Той е невротоксин, който вреди на мозъка, нервната система и гръбначния мозък преди раждането и през ранното детство.

Понижава коефициента ни на интелигентност (IQ). Има повече от 50 проучвания, които свързват флуорирането на водата с по-нисък коефициент на IQ при децата.

След като проучванията са прегледани от учени в Harvard School of public health те установяват, че флуора има негативен ефект върху когнитивното развитие на децата.

Тялото ни има защитна мембрана, която предотвратява опасни вещества като алуминия да стигнат до мозъка.

Но когато алуминият влезе в контакт с флуор, той може да пробие тази мембрана, като образува алуминиев флуорид. Множество изследвания показват, че това съединение е отговорно за развитието на Алцхаймер.

Водата е подлагана на химически въздействия

Флуорирането на водата удвоява риска от хипотиреоидизъм – болест на ендокринната система, която понижава секрецията на хормони в щитовидната жлеза. Това води до умора, напълняване и дори депресия.

Мелатонинът е хормон, който регулира съня и действа като силен антиоксидант. Той се произвежда от епифизната жлеза в мозъка ни.

Флуоридът нарушава производството на мелатонин, което води до инсомния, депресия и ускоряване на процеса на стареене на мозъка.

Изследвания на учени от университета в Торонто показват, че високите нива на флуорид в утробата развиват синдром на дефицит на вниманието при подрастващите деца.

За да се предпазим, или поне да ограничим влиянието на флуорида върху здравето ни, трябва да показваме повече отговорност, като се информираме добре за това, което консумираме ние и близките ни.

naturalnews.com

 

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.