Съзнание

Тъмната страна на духовното пробуждане, в която може да потънете

Духовността помага да постигнем по дълбока връзка със себе си и всичко около нас. Абсолютно прекрасно и магическо е да изживеем това сливане с Вселената.

Въпросът е – как да го постигнем? Какъв наистина е духовния път?

Но духовното пробуждане има и тъмна страна, която може да бъде наистина страшна.

По пътя към разкриването на духовната същност има много препятствия и трудности. Всички те обуславят нелеката задача да останем здраво стъпили на земята.

Духовността се превръща в нещо красиво, само когато осъзнаем, че ние избираме какво да е пътуването до нея.

Щом приемем себе си, другите и преживяванията си такива, каквито са, без каквато и да е предубеденост. Но това не описва съвършената Дзен картинка, която повечето хора очакват.

Духовността носи спокойствие и да прави по-щастлив човек единствено щом излекува раните в собствената си душа.

Искрата на духовността

Много хора не знаят, но това което създава искрата на духовното прераждане са травмиращите събития. Те са истинските учители и създатели на психична увереност. След тях животът ни коренно се е променил.

Тези сезони на живота ни изпращат или в дълбините, или в небесата. От начина, по който реагираме Вселената приготвя реалност където да се развием. И тя невинаги е светла.

Ние започваме да гледаме на живота по различен начин и да търсим отговори, знаейки че трябва да има причина за случващото се.

В такива трудни моменти може да забележите, че слухът, усетът и зрението ви са по-чувствителни. Такива силни усещания ще ви помогнат да осъзнаете, че има скрита, неявна причина за метаморфозата, която преживявате.

Раздяла със старото

Когато започнем пробуждането си, ние често напълно прекъсваме връзката с хората около нас. Сякаш бавно обелваме люспите на стария си начин на живот. Довчерашни приятели просто си отиват завинаги от нас. Трудно и болезнено, но полезно както за нас, така и за тях.

Това е един колкото красив, толкова смущаващ и болезнен период. Всъщност душата се пробужда и се опитва да намери истинската същност вътре в нас.

Как можем да изявим автентичната си същност, без да тези аспекти от характера ни, които искаме да забравим завинаги.

За да се пробудим, ние трябва да се вгледаме във всичко и всичко около нас. Тогава ще започне лечебния процес и трансформацията.

Душата подтиква да поемем по този път, не за да ни нарани, а да ни помогне отново да изпитаме единството с Вселената.

Добре е да запомним, че повишаването на вибрациите не означава единствено да водим позитивен живот и да запълваме ума си с радостни мисли.

Редно е да се върнем към автентичната си същност, за да достигнем вибрациите на истинското духовно изживяване. И това е избор, който някой не могат да направят.

За да намерим автентичната си същност първо се налага да излекуваме раните, които не искаме да виждате в душата си.

consciousreminder