Новини

Тайната, която Ватикан крие от цялото човечество?

Много християни по света мислят, че Библията е основният източник на знание за света и за произхода на човечеството. И това е теория разпространявана удачно от католическата църква.

Но съществуват тайни, за които никой не иска и да чуе и те са заглушавани от цензурата на червените плащове.

Библията разказва за историята на Адам и Ева, първият мъж и жена. Но истината може би е по-различна от това, което Църквата иска да вярваме.

Първата жена не е Ева. Това е доказано научно и някак не е удобно за представителине на католическата църква. Лилит е тази, която е била първата жена на Адам.

Кой е създаден първи?

В Библията на крал Джеймс има стих, който ясно показва, че мъжът и жената са създадени едновременно, като едно цяло, а не от костите на другия.

Обърнете внимание на този факт. Той поставя двете рожби на Бог на равна нога. Мъжът и жената са с еднакви права по сътворение.

Този вид информация, силно обезпокоила философията, проповядвана от Църквата в продължение на хилядолетия.

Бог е поставил жената, не като подчинена на мъжа, а създадена като равна на него.

Църквата и нейните представители решават друго. Те просто правят жената да изглежда в очите на вярващите като придатък и дори въвеждат понятието за блудницата в лицето на Магдалена.

Неоспоримите факти

Лилит е била първата жена на Адам. Очевидно Адам не е могъл да се справи с нея и помолил Господ да я замени. Тази легенда е и в основата на битката между силната жена и мъжа.

Това е съществената разлика, защото християнството е искало да ни накара да вярваме, че първата жена не била покорна и подвластна на Адам.

Но истината е, че тя е била равна на Адам и имала всички права, може би е била и по-добра от него, що се отнасяло до интимността.

Накърненото достойство на мъжа

Това накарало Адам да се почувства по-нисш и по този начин Ева се появила на бял свят. Този път създадена, за да задоволи по-добре неговото его.

От друга страна, Лилит избрала Самаел за свой партньор – друго същество от Райската градина.

Той бил сред онези, на които им било забранено да имат взаимодействие с човечеството.

Тя и нейното потомство били наказани за това, но Лилит понесла наказанието си достойно, никога не се извинила и стояла твърдо зад решенията си.

Нищо чудно, че Църквата иска да скрие историята на тази независима жена, защото иначе как би могла да оправдае неравенството към жените, което е насърчавано от първоотците в течение на 2000 години.

Ватикан отива отвъд истината винаги, когато са застрашени целоста и властта на кардиналите и папата.

Не една конспиративна теория рисува Светия престол като най-тайната организация, която управлява света и може би все повече улики водят към утвърждаване на тази хипотеза.

Източник: Сonscious Reminder