Тайни и загадки

Тайната мисия на СС и Аненербе в Кавзаз и аномалните явления

Вадим Чернобров всяка година организира експедиция до Кавказ в търсене на следи от древни цивилизации. Той се е опитвал да разгадае загадките на мегалитите и е търсил артефакти свързани с дружеството „Аненербе“. Това е едно от последните интервюта с изследователя на аномални явления.

Какво са търсели в Кавказ нацистите от обществото „Наследството на предците“?

Вадим Чернобров: „Аненербе“ е доста голяма организация със специалисти с различни профили. Те биха могли да търсят редки и лечебни растения за нуждите на Вермахта или други неща за научни изследвания.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Исторически куриози, необичайни ─ от гледна точка на езотериката, места. Може да са изучавали обичаите и манталитета на местните народи, за да ги привлекат на своя страна.

По време на войната „Аненербе“ са обследвали целия Кавказ. Защо?

Вадим Чернобров: Защото Кавказ е най-тясното място на кръстопътя на Азия и Африка към Европа. Кръстопът, който е много трудно да се премине. Там все още има следи от древни трагедии.

Например, там неотдавна открихме няколко хиляди кръста. Очевидно много хора са били принудени едновременно да се откажат от християнската вяра и да приемат друга. Може би мюсюлманската.

Разбира се, това е можело да стане само под заплахата от смърт. Онези, които искали да запазят националния си характер, вяра и идентичност отивали в планината, забавяли своето развитие или просто  изчезвали.

Кавказ е резерв на древни народи, раси, възможно европейски, арийски. Това не може да не е привлякло вниманието на изследователите от „Аненербе“.

Какво друго са търсели те там? Чашата на Граала?

Вадим Чернобров: Може би твърденията за търсене от нацистите да са само легенда за прикритие. При подобни научни изследвания или военни операции освен основната цел винаги е съществувала и цел-прикритие.

Може би именно версията за търсенето на Светия Граал е била тази операция за прикритие. Кавказ е стратегически много важен регион, повратна точка. Преминавате я и всичко се променя. Битката за Сталинград и Кавказ е точка на разклоняване за историята. Кой кого ще победи?

„Аненербе“ са изучавали нещо друго?

Вадим Чернобров: „Аненербе“ може да са търсили висшите технологии, заключени, например, в древните мегалити.

Мястото е идеално избрано за отбрана. Проучих къде са били окопите на руските войници. Оказа се, че те са представлявали каменни структури.

Тези окопи напълно съвпадат със съществуващите там долмени. И отверстията в мегалитите са насочени към една и съща страна в позиции за стрелба. Това било толкова успешно, че германците въпреки численото превъзходство и използването на технологии (минохвъргачки, оръдия) не могли да направят нищо.

Вярваме, че тези мегалити са имали военно предназначение. Те винаги са били разположени или на височини или по стръмни склонове, пътища или речни корита.

Мегалитите са построени по единен стандарт. Винаги имат еднакво съотношение между вътрешния обем и диаметъра на изходното отверстие. Шевовете в долмена са запечатани много плътно и вътрешните стени са почти винаги гладки и полирани.

Това означава, че долмените са акустично херметични. В тях е можело да преминава въздух. Но звукът от него можел да излезе само през едно единствено изходно отверстие. Всеки специалист ще ви каже, че става дума за обикновен резонатор.

Какво точно означава това?

Вадим Чернобров: Заменете думите „сектор за обстрел“ с „конус за акустично въздействие“ и ще получите същото. С единствената разлика, че това вече ше бъде мегалитно акустично оръжие.

То съществува от няколко десетилетия и има несмъртоносно въздействие. Но се използва ефективно за разгонване на демонстрации или за деморализиране на врага преди атака.

Вие твърдите, че долмените са специфичен вид древно оръжие. Това не е ли просто фантастичен разказ и нищо повече?

Вадим Чернобров: Всяко оръжие трябва да има предпазител или бутон за включване и изключване, тъй като не трябва да работи непрекъснато. В долмените също има такова устройство.

Това са така наречените долменни запушалки. Ако затворите със запушалка акустичен резонатор, той спира да резонира и да излъчва. Вероятно преди появата на потенциален враг са отваряли и поставяли в долмена източник на излъчване.

Например прилепи излъчващи ултразвук, който човешкото ухо не възприема. В резултат човекът, освен лек дискомфорт, не чувства нищо, но бяга ужасен. Същият звук, увеличен хиляди пъти, оказва още по-потискащ ефект и поява на животински ужас.

С долмените са правени експерименти и те успешно потвърдиха защитната им функция. Тоест пред нас има мегалитно-акустично ожръжие. Естествено, долмените могат да работят и като електромагнитни резонатори.

НП/YouTube