Тайната на последното кацане на Луната. И върнахме ли се отново там?

Защо НАСА спря след Аполо 17? И спряха ли наистина? НАСА имаше още три планирани мисии след Аполо 17. Аполо 18, 19 и 20, които − както се твърди, „не са се състояли“.

Официално последната известна пилотирана мисия до Луната е Аполо 17, състояла се през 1972 г. Тя продължи 2 дни, 13 часа, 51 минути, 59 секунди.

Аполо 17 се приземи в долината Таурус Литроу. Тя е разположена в югоизточния край на „Морето на яснотата“ по протежение на пръстен от планини, образувани преди 3,8 до 3,9 милиарда години.

Мисията „Аполо 18“ беше планирана и трябваше да кацне на кратера на Коперник. Но според доклад на НАСА от 28 юли 1969 г, са дадени различни площадки за кацане и мястото беше сменено с долината на Шротер.

Мисията Аполо 19 също е била планирана да се приземи в района на Коперник, а Аполо 20 първоначално е била предназначена за кратера Тихо, мястото на Сървейор VII. Какво има там, че НАСА бяга като от дявола?

Защо никоя от тези мисии не се състоя? Дали това се дължи на икономически и политически причини или има нещо повече?

Официалните обяснения защо НАСА прекрати Аполо са „поради липса на средства“. Макар че агенцията планира посещението на първата американска космическа станция Скайлаб през 1973 и 1974 г. и експерименталния полет Аполо-Союз през 1975 г.

Незнайно защо винаги има недостиг на пари и много слаба политическа подкрепа.

Капсулата „Орион“ на НАСА е доказателство за напредъка на технологиите и нова надежда за космическо изследване и колонизиране. На практика човечеството забрави Луната.

Вместо това се устремихме към Червената планета, което е далеч по-скъпо от мисиите до Луната.

НАСА е много ясна, когато става въпрос за лунни конспиративни теории. Тя категорично ги отрича. Остава загадка защо не се върнахме на Луната и защо космическите агенции, в световен мащаб, избягват пътуванията до Луната, сякаш тя е досадна и безполезна.

Всъщност, от гледна точка на по-нататъшното изследване на Слънчевата система. Луната е идеалното място за изследвания.

Тъй като технологията, с която разполагаме, ни позволява да проучим и да се възползваме от повърхността и ресурсите на Луната.

НП/dailymail

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.