Тайни и загадки

Тайната организация „Короната“ ли владее планетата?

Днес Лондонското сити е епицентърът на глобална финансова империя – най-богатите 1.5 кв. км в света. Там са съсредоточени офисите на Централната банка на Ротшилд в Англия, Банка Лойдс.

Тук са централите на всички британски банки,

клонове на 385 чуждестранни банки и 70 банки в САЩ. Както и на всички фондови борси.

Сред тях Лондонската фондова борса, Балтийската борса за регистриране на морските договори, Лондонската метална борса и стоковата борса на Лондон.

Френското издание „Политическа съпротива“

разкрива неизвестна информация за американската фамилия Ротшилд и зависимостта на САЩ от финансовия център на Лондон наречан често „Ситито“.

Това е държава в държавата и дори кралицата се съобразява с нея безприкословно.

Корените на Лондонското Сити са дълбоко в епохата на завладяването на Британските острови през 11-ти век.

Тогава градът е получил привилегията

да се превърне във финансовата столица на кралството. Сити се споменава още в устава на крал Уилям и Мери от 1690 година.

Днес финансовият център на Лондон вече не е подчинен на британската корона.

И от 1820 г. се управлява от собствен кмет. Периодът съвпада с преминавенето на контрола на британската икономика в ръцете на семейство Ротшилд.

Началото е поставено през 1815 г.. Тогава един от синовете на лихваря Амшел Байер от Франкфурт, Натан Ротшилд заложил на слуховете за поражение на Англия от Наполеон при Ватерло.

Противно на очакванията,

лорд Уелингтън спечелил тази битка, но неговия куриер пристигнал с едно денонощие по-късно от пратеника на Ротшилд.

Банкерите решили да свалят цените на британските акции, като разпространяват слухове за победата на Наполеон.

За да бъде по-убедителен, Ротшилд пръв започнал да продава акциите си на Лондонската фондова борса.

Когато паниката се разпростряла и цените се сринали, той бързо изкупил ценните активи на изгодни цени и придобил контрол върху британската икономика и Банката на Англия.

Оттогава банковият картел на Ротшилд

държи в железен юмрук цялата световна финансова система. А 20-и век предостави нови и съвременни инструменти за постигане на целта.

Банката за международни разплащания в Базел, Международният валутен фонд, Световната банка и банките в Карибската офшорна зона. Дори лондонското Сити се превърна суверенна територия на Ротшилд.

Територията разполага със собствени съдилища, юрисдикция, флаг, полицейски сили и не плаща данъци. В действителност, тя е частна компания на Ротшилд и партньори.

Съветът на акционерите се състои от 12 члена

Най-известните от тях са Рокфелер, Гор, Грийнспан, Кисинджър, Кругман (Ню Йорк Таймс), Пауъл, Гейтс, Бъфет, Буш и др. Но те осъщестяват властта си с пълномощието на трите най-големи и най-богати банкови семействата на света – на Вартбург, Шиф и Опенхаймер.

Юридическото представителство и защита на „Короната“ се осъществява от адвокатска кантора S.J Berwin (от 01 ноември 2013 г. – King & Wood Mallesons LLP, след сливането с адвокатската фирма King & Wood Mallesons).

Кой е глава на лондонското Сити днес е известно само на Ротшилд. Въпреки това, силата в сянка е маскирана от така наречения „свободен печат“ на Флийт Стрийт, която включва в частност гиганти като Би Би Си и Ройтерс.

След разпада на Съветския съюз

и на социалистическата система тази финансова корпорация определя стойността на всички валути в света.

Както и обема на парите, който им се позволява да оперират на международните пазари и на цялата световна търговия.

Това се постига чрез финансиране на воюващи страни във всички военни конфликти, намаляване на населението на света чрез болести, религиозни войни и геноцид.

Както и контрол на хранителните ресурси, производството на лекарства и всички основни ресурси на човечеството.

Корпорацията „Корона“ притежава

и земи в британските колонии в Канада, Нова Зеландия, Австралия и много острови в Карибско море. Но най-важната колония на Лондон Сити са Съединените щати, управлявани чрез синдиката на Рокфелер.

Задокеанските територии са разделени между конгломератът от банки JP Morgan, Манхатън Банк, Банк оф Америка и Хариман и от друга нефтените компании от Ексон- Мобил.

Може да се спори кой кого контролира във двойката Англия – САЩ. Но ако се следва логиката на финансовото управление на света, то финансовият регулатор на САЩ е в лондонското Сити. А най-голямата банка в света е все още английската банка Барклис на Ротшилд.