Съзнание

Тайната програма на САЩ „Проект Пингвин“ и случаят Пухарич

Като част от тайна правителствена програма,

наречена „Проект Пингвин“, лекарят и психиатър Андрия Пухарич създава специална лаборатория, където екстрасенси и военни се събирали да изследват психологическото манипулиране и халюциногенните наркотици.

Вероятно един от най-интригуващите и спорни аспекти в изследванията му е било направлението, включващо контакти с нефизични същества с помощта на екстрасенси.

Много е важно да разберем, че това е бил сериозен научен проект. Те не са използвали свещи, светена вода или нещо подобно.

Пухарич използвал Фарадеев кафез

Стая с медни стени, специално изолирана според стандартите на американските ВМС, спираща електромагнитните и електростатични вълни от средно ниво.

В този Фарадеев кафез хората можели да се отпуснат, което позволявало на ума да взаимодейства с материята. През декември 1952 г. Пухарич кани индийският мистик д-р Винод на един от тези сеанси.

По време на експеримента

Винод влязал в дълбок транс и се свързал с група същества, наречени „Деветимата“. От самото начало те се обявили за деветте принципа на вселената.

Това е доста смело начало, но освен това казали, че са висша цивилизация, че са сили от отвъдното.

Деветимата казали, че те са вечното присъствие, че наблюдават човечеството от самото начало. И че са богове, наставници, което силно заинтригувало Пухарич.

Идеята била, че ако са богове,

те ще притежават мъдрост и Пухарич искал да получи от тях съвети. Деветимата изпращат редица послания, включително, че са пазители и дори създатели на човешката раса.

Пухарич попитал: „Как се казваш? Кой си ти?” И това било голямото откровение, защото съществото казало:

Аз съм Атум

Атум е бил великият бог-баща на Древен Египет и е въвел не само деветте принципа, но и деветте велики богове.

Те образуват властовата структура на небесата. Понякога се срещат, за да решат какво ще правят с човечеството.

Възможно ли е тези същества да не са били богове, а висша цивилизация дошла на земята, както предполагат различни учения?

Въпросът защо са напуснали Земята има и контратеза. Те не са си тръгнали.Те са пристигнали и са останали.

Това се вписва в идеята, че ние сме текущ проект на извънземни видове, и че те ни наблюдават отдалеч. Защото, според историите за сътворението на света, ние сме тяхното потомство.