Тайните на Лемурия, разказани от Николай Рьорих

Когато Третата pаса се разединила и извършила грехопадение, животните станали свирепи и хората започнали да се унищожават взаимно. 

Хората не могли вече да живеят в първата страна Едем на първите раси, която се превърнала в бял замръзнал труп. Студът принудил хората да строят укрития и да измислят дрехите. Тогава хората се помолили на Висшите Бащи. „Мъдрите змейове“ и „Драконите на Светлината“ дошли, а също така и Предтечите на Посветените. Те дошли и заживели сред хората, като ги наставлявали в науките и изкуствата.

В зората на своето съзнание човекът на Третата раса нямал вярвания, които биха могли да се нарекат религии. 

Това е бил „Златният век“ за тези древни времена. Векът, когато „Боговете ходили по Земята и свободно общували със смъртните“. Когато този век свършил, Боговете се отдалечили, станали невидими. С идването на Божествените Династии било заложено началото на първите цивилизации. Цивилизованите народи от Третата раса под ръководството на божествените си Господари строели обширни градове, разпространявали науки и изкуства и владеели в съвършенство астрономия, архитектура и математика.

Първите големи градове били построени в онази част от континента, която днес е известна като остров Мадагаскар. Древните останки от развалините на циклопските съоръжения са били дело на последните подраси лемурийци.

Раждането и гибелта на основните раси винаги са били съпътствани от геоложки промени на земното кълбо. Те са предизвикани от изменението в наклона на земната ос. Старите континенти са погълнати от океаните, появяват се други земи. Огромни планински вериги се издигат там, където по-рано ги е нямало.

Повърхността на земното кълбо всеки път коренно се променя. Това е закон, който действа в назначеното си време, в точно съответствие и съгласуваност със Закона на Кармата.

След като Третата раса достигнала апогея в разцвета си, тя започнала да клони към упадък. Това се отразило и на главния континент на расата Лемурия. Той започнал бавно да потъва. Огромният континент, който царствал и се извисявал над Индийския, Атлантическия и Тихия океан, започнал да се раздробява на много места на отделни острови. Тези острови, огромни в началото, постепенно изчезвали един след друг.

Най-големият остатък от огромния континент е сега Австралия. Днешният остров Цейлон в периода на Лемурия е бил северно плато на огромен остров Ланка, където Третата Раса е завършила съдбата си.

НП/Николай Рьорих

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.