Тайни и загадки

Тайното общество „Череп и Кости“ и влиятелните фигури на върха

С влиятелните си членове и мистериозни ритуали, обществото „Череп и Кости“ винаги е било свързвано със злокобни конспиративни теории.

Според легендата през 1918 година, в нощния мрак, студентът на Йейлския университет Прескот С. Буш, изровил гроба на Джеронимо.

Буш, заедно със съучастниците си, взели черепа и две кости от гроба на славния лидер на Апачите и ги занесли обратно към Йейл.

Там те ги поставили на показ в „Гробницата“, където било седалището на тайното общество от 1832.

Буш, бащата на Джордж Х. У. Буш и дядо на Джордж У. Буш, бил високо уважаван член на тайното обществото.

История на тайнственото общество Череп и Кости

През годините никои от най-видните американски личности са били членове. Те били специално подбирани да се включат към редиците на елитните студенти.

Освен семейство Буш, други по-популярни членове били политици като Джон Кери и Уилиам Тафт и дори знаменитости от развлекателната индустрия като Пол Джиамати.

Но освен видни възпитаници и няколко легенди, не се знае почти нищо друго за тайното общество.

То било основано през 1832. 131 години след като университета отворил вратите си, след конфликт между някои от вече съществуващите братства.

За да сложат край на това неразбирателство членове на Линония, „Единното братство и Калиопа“ се отделили от групите си и сформирали „Череп и Кости“.

От 1832 насам, всяка пролет обществото избира нови членове от младшия випуск. От началото на 90-те и жени имат право на членство в клуба.

Процесът на въвеждане остава скрит. Това подтиква мнозина да вярват, че той включва окултни практики, черна магия и дори жертвоприношения.

Седалището на „Череп и Кости“ се нарича „Гробницата“. Предполага се, че там се намират костите на Джеронимо.

Върху знака на тайното общество е изписано числото 322. Смята се, че то се отнася за 322 година пр.Хр.

Тогава Атина загубила Ламийската война и загубила демокрацията си. Гърците приели нова форма на управление, която дала цялата власт на богата част от обществото – плутокрация.

Поради тайнствеността и елитарността, насърчавани от обществото, „Череп и Кости“, както и членовете му, от дълго време са тема на конспиративни теории.

Заговори и тайни

Според някои хора групата е отговорна за ключови исторически събития и притежава огромно влияние над света.

Убийството на Кенеди, създаването на атомната бомба и дори контрола над Централната разузнавателна агенция са само няколко от преписваните им „заслуги“.

Твърди се, че те са спонсорирани от Илюминатите. Но колкото и налудничави да звучат тези теории, те може би не са далеч от истината, имайки в предвид членовете.

В различни периоди от историята, членовете на тайното общество са имали контрол над богатствата на династията Рокфелер, Карнеги и Форд.

Те са имали влиятелни представители в Съвета за чуждестранни връзки, в медийни корпорации като „Times“ и естествено вече споменатите трима президенти.

Въпреки безкрайните конспиративни теории, членовете на „Череп и Кости“ никога не са разкривали информация за клуба.

По време на изборите за президент на САЩ през 2004, Джон Кери и Джордж Буш няколкократно били запитани да разкажат за живота на членовете на обществото.

Кери отговорил само с: „Това е тайна.“

А в автобиографията си Джордж Буш написал: „Толкова е секретно, че не мога да кажа нищо повече.“

Дали членовете на тайното общество наистина кроят планове да установят нов световен ред.

Или това е илюзия, подхранваща легендата за неограничената власт на братството.

allthatsinteresting.com