Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ТЕЗИ ПРОДУКТИ ПРЕДИЗВИКВАТ РАК И ГИ ИМА ВЪВ ВСЕКИ ДОМ

Стотици и дори хиляди са конвенционалните продукти, които са свързани с развитието на ракови болести. От шампоани до напитки – ще останете изненадани.

Освен ако не си ги приготвяте сами или не залагате на наистина натурални продукти, вероятно сте заобиколени от токсични химикали.

Те са във всеки ъгъл на дома и банята ви. За съжаление все още не са обозначени със стикер „Аз причинявам рак“.

Шампоани

Най-широко използваните продукти, пълни с химия, са тези с които се грижим за косата си. Шампоаните и балсамите в банята съдържат парабени, а те доказано са свързани с развитието на туморни заболявания.

Много кампании за предотвратяването на рака на гърдата включват предупреждението да не използваме нищо, което има парабени в състава си.

Тигани с незалепващо покритие

Така обичаният Тефлон всъщност е синтетичен кошмар. Зад популярното име се крие съединението политетрафлуороетилен, пластмасов полимер.

Установено е, че когато се загрее на повече от 230 градуса, тефлонът започва да отделя токсини.

Изкуствени подсладители

Един от най-използваните изкуствени подсладители е популярният аспартам. Има го в хиляди продукти.

Аспартамът обикновено се използва за диетичните напитки, но често се добавя и към чайове, енергийни напитки, протеинови шейкове, млечни продукти, сокове и други изкуствено ароматизирани напитки.

Подсладителят е свързан с множество здравословни проблеми, включително рак. Ако искате да ви е сладко – използвайте мед или стевия. Те са естествени продукти и организмът ви ще ви бъде благодарен.

Пластмасови бутилки и купи

Много от нашата храна идва в дома ни в пластмасова опаковка. Това не само вредно от гледна точка на прекомерната за планетата ни употреба на пластмаса, но може да се отрази и на качеството на храната. Още по-страшно е с бутилираната вода.

Ако пиете водата от бутилка, химикалите в тази пластмаса, които докосват устните ви, могат буквално да проникнат в устата.

По-опасно става, ако водата е била в бутилката за известно време. Оставила ли си бутилка в горещата кола? Това е най-лошо, тъй като топлината ускорява химическия обмен. Изхвърлете тази вода.

Ароматизатори за въздух

Те не се крият само в дома, а и в колата, офиса, магазините, които посещаваме. Парфюмите, включени в състава им, са абсолютен токсичен коктейл. Най-често те не са описани с химичните им имена и изредени по отделно.

Масово се използва само наименованието „парфюми“, което не плаши потребителите. Тази уловка трябва скоро да бъде забранена за всички производители, но докато това стане факт, етикетите не са ни толкова полезни, колкото разчитаме.

Collective Evolution

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.