Новини

Тези прости 8 правила променят енергията около вас

Помислете за някои от най-големите постижения в живота си досега. Сигурно не ви е било лесно.

Определяме си много цели, но неизменно  избираме „лесния път“. Всъщност единственото, което той осигурява е, че ставаме мързеливи – в замяна се борим много повече, отколкото осъзнаваме.

Но след  5 години ще искате да сте нещо друго. Затова се заемете с онова, което знаете, че желаете да се осъществи:

1. Храната

За съжаление, голяма част от това, което нашите вкусови рецептори желаят, по финансови причини е натъпкано от производителите на храни със захар, мазнини, сол и изкуствени аромати. Препрограмирайте вкусовите си рецептори така, че да осигурите на тялото си витамините и минералите, от които се нуждае.

2. Миналото остава в миналото

Това, което предлагам, е да осъзнаете, че не можете да го промените и да го оставите да си отиде.

Нулирайте най-трудната част от своето минало и се съсредоточете върху това, което можете да направите, за да подобрите нещата от тук нататък, а не редовно да пребивавате в миналото.

3. Мислете за важните неща

Правете проучване преди да приемете сляпо това, което ви казва даден „авторитетен“ източник, независимо дали това е нещо, което сте чули по новините, или от своя лекар, или от статия онлайн.

4. Ден без технологии

Освен потенциалните щети, които причиняват, те ни правят далеч по-малко физически свързани, отколкото преди. Седим в метрото заедно със стотици други хора, но си гледаме в телефоните. Реалният свят е красиво място, което мнозина  от нас изследват само през екрана.

5. Пийте вода

Дехидратацията влияе върху функционалността на толкова много аспекти в тялото ни – не я омаловажавайте.

Хората забравят, че тялото им е близо 70 % вода и не бива да се пренебрегва приема на около 2 литра дневно. Но това зависи и от вашето тегло и здравословно състояние.

6. Нездравословните приятели

Само защото се познавате от трети клас не означава, че трябва да пренебрегвате факта, че нямате много общи неща. Всички се променят − някои връзки издържат на тези промени, а други − не.

Далеч по-малко нездравословно е да се справиш с потенциалната драма, която може да възникне от това, че вече не прекарваш времето си с някого, с когото някога си бил близък, отколкото  редовно да не си себе си, само за да поддържаш „приятелството“ ви.

7. Фокусирайте се 

Мултитаскингът е просто илюзия, че постигаме повече. Опитайте да отделите цялото си внимание на една задача в даден момент. Ще бъдете изумени от това колко по-продуктивни и спокойни ще бъдете.

8. Балансирайте

Намерете баланса, за да се забавлявате и да се грижите еднакво и за настоящето и за бъдещето.