Тъмната сила на Бермудския триъгълник. Защо загадката остава неразкрита?

В опит да бъде разкрита, загадката на Бермудския триъгълник е погребала не е дин учен в дълбоките си води. Някои смятат, че аномалиите може би са изкривяване на пространството или че изчезналите кораби са попаднали в капана на четвъртото измерение. Близки на Едгар Кейси са чували да предсказва, че някой ден изкривеното пространство ще освободи всички съдове и те ще се завърнат в родните си пристанища със скелетите на екипажите. От друга страна има смели учени смятащи, че екипажите ще се върнат живи, на същата възраст, както когато са изчезнали. И дори ще разкрият тайната, която се крие в мрачните дълбини на Бермудския триъгълник.

С държана в тайна операция, Военноморските сили на САЩ провели големи геомагнитни изследвания, като при тях били осъвременени много данни преди повече от тридесет години. Смята се, че проектът е изпълнявал и други функции. Включително подслушване на съобщения от космическото пространство и обследване на теорията за „отслабване на свръзките“.

Специалистът по електроника Уйлбър Б. Смит, е натоварен от канадското правителство да оглави през 1950 г. изследване на магнетизма и гравитацията. Ученият открва в атмосферата зони, в които съществува явлението, наречено от него „отслабване на свръзките“. Тези зони, съобщава той, са с диаметър около 300 метра и се простират до неизвестна височина; те се преместват и изчезват, за да се появят в друго място.

Но какъв е този специален супер сектерен проект? „Магнет“ се пазел в тайна до 1963 г., когато един репортер от „UFO Инвестигейтър“ „разкрива“ съществуването му. Според репортера, който „открил“ един от самолетите на проекта върху допълнителна писта в летището на Сан Франциско. Внимателно несъобщаваната, държаната в тайна програма била „знаменателно свързана“ с разследването от канадското правителство на случаите с НЛО. В проекта били използвани специално съоръжени самолети „Сюпърконстелейшън“.

Репортерът забелязал, че явно цивилният учен и пилот, които разпитал, съзнавали, че техният проект е само прикритие за истинската цел. Тя била категорична – да се събира информация за НЛО. Той заподозрял, че Военноморските сили, които финансирали цялата операция, се опитвали да започнат своя собствена програма, за да открият как НЛО се задвижват и управляват. Причината била прозаична Военновъздушните сили не желаели да споделят това, което вече били научили.

Когато ги запитали за проекта, Военноморските сили отрекли, че той е секретен или необикновени сили са откривани над Карибско море. Според брошурата, разпространявана от Океанографската служба, проектът „Магнет“ е геомагнитно изследване от въздуха на всички достъпни зони на океана в света. Данните се използвали, за да се създадат подобрени навигационни и магнитни карти за корабите и самолетите на всички нации. Измервали се също лъчите, идващи от космическото пространство.

Военните и учените под тяхна опека винати твърдят само едно – това са нормални проучвания. Но   изследване, което се провежда в района на Карибско море е почти винаги нов таен опит да се разреши загадката на Бермудския триъгълник. Такива експедиции имат някакво официално прикритие и съответните представители, естествено,  отричат действителната цел на тяхната работа.

НП/ по материали на Л. Куше

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.