Новини

Пирамидите в Гиза са чуждо владение. Укрива ли НАСА факти за истинските строители?

Широко разпространено вярване,

насърчавано от Холивуд, е че за строежа на пирамидите били използвани стотици хиляди роби. Нищо не би могло да е по-далеч от истината.

Фактите: Египтяните от четвъртата династия не били велика, нито дори агресивна нация. Но и да били, нямало достатъчно потенциални роби в периметър от 8 000 километра, които да свършат нужната работа.

Общоприетите академични възгледи са разделени поравно между теорията за валяците, рампите и действителния строеж на пирамидите.

Тези две теории се борят като факти, без изобщо да са дикутирани

С школата на рампите в египтологията искат от нас да повярваме, че се строяла рампа с дължина близо 2 км, чийто наклон се увеличавал с издигането на пирамидата.

Всъщност, по-трудно би било да се построи рампата, отколкото да се построи самата пирамида. След това биха останали около 3 млн. тона строителни отпадъци. А къде са те, знае ли някой?

Другата неистина натрапвана от ортодаксалната наука е теорията за търкалянето на дънери и огромните каменни блокове върху тях?

Един очевиден факт би трябвало отдавна да е отхвърлил това твърдение. Единствените дървета в древен Египет били финиковите палми.

Като източник на храна, надали са били изсичани

Внасянето на трупи би изисквало повече кораби, отколкото Египет е имал някога. Каква флотилия си представяте за транспорта на необходимите 25 млн. дървета?

Египтяните са ни оставили 3 000 години на писмена и рисувана история, разказваща за почти всичко случващо се. От раждането на бебе до оране, прибиране на реколта, тъкане, жертвоприношение, молитви, балсамиране.

Но нищо за пирамидите в Гиза. Защо?

Ако египтяните не са построили комплекса в Гиза, то кой тогава?Водещи научни екип ни казват, че анализи направени с най-нова технология на откритията на Марс дават тези отговори.

Ричард Хоугланд – бивш консултант в НАСА не е открил прочутото лице на Марс. Той е ключова фигура в “Мисията до Марс” – частна международна научна организация, чиито открития са завладели въображението на света.

Другият учен е от екипа „Викинг“ на НАСА. Доктор Тобайъс Оуен, открил първия монумент на Марс през 1976г. работи активно по темата.

Лицето на Марс търпи изменения през годините/сн. Интернет
Лицето на Марс търпи изменения през годините/сн. Интернет
Познатата на света гигантска човешка глава с дължина 1.6 км е разположена в северна марсианска пустиня наречена Сидония.

През 1979 г. двама наети от НАСА анализатори

на образи по-късно открили, че са укрити снимки на лицето. Те са заснети под два различни ъгъла от космическия апарат „Викинг“.

Близо до него е наблюдавана масивна пирамидална структура. Сега известна като пирамидата „D and M”. Откритията им са отхвърлени в наши дни от НАСА като оптична илюзия.

Възниква основателно въпрос. Каква е причината? От агенцията и към днешна дата запазват страховито мълчание.

Но след години на безплодни дебати д-р Марк Карлото, решава да използва триизмерна техника за компютърно моделиране.

Ескпериментът показва, че лицето действително би могло да бъде истинска триизмерна човекоподобна скулптура. Тя е разположена на марсианската повърхност и е чиста форма на скулптура, висока 457 метра и дълга 1.6 км.

Най-разпознаваемата снимка на марскианското лице е от 1976 година
Най-разпознаваемата снимка на марскианското лице е от 1976 година
Групата учени открива още много аномални структури в Сидония.

С най-съвременна компютърна технология

те показват, че структурите в Сидония носят белези на ясни доказателства за силна геометричност.

С прости думи – една напреднала цивилизация строи градове, пирамиди, съдържащи повтарящи се геометрични модели. А лицето на Марс и близките пирамиди, целият комплекс Сидония просто кипят от тази проста, елегантна геометрична структура.

Фундаменталните математически отношения, предадени чрез структурите в Сидония, са загадъчно пресъздадени в комплекса Гиза тук на Земята, включително самото местоположение на Сфинкса.

Дори ключовата географска ширина на Гиза

северно от екватора, е директно свързана с географската ширина на пирамидата в Сидония на Марс.

Това е единственият и най-поразителен признак на интелект, открит на Марс. Хоугланд и екипът му направили и нещо повече – те извършили подробен образен анализ на лицето на Марс.

Сравнили го със Сфинкса и открили, че двата човешко-лъвски образа, отстоящи на милиони космически километри, имат смайващи визуални и символистични прилики.

Екипът на Дарън МакГавън, Чарлз Е. Селиър и Брайън Ръсел счита, че това лице е нашето лице.

Или казано с думите на историята – както сме изглеждали някога

В известен смисъл, някой ден може да открием, че ние сме били марсианците. Затова сега уфолози, учени  и частни изследователски центрове упражняват такъв натиск над НАСА.

Целта е да се направят нови снимки с висока резолюция на комплекса Сидония на Марс.

Хората са завладяни от мисълта, че в образите от Сидония може да открием убедително доказателство за връзката между монументите на червената планета и тези на Земята.

Тяхната проекция е представена от пирамидите в Гиза. Ако това е така, очевидно цялата ни история, този мъгляв намек кои сме ние и как сме възникнали на тази малка планета, ще бъдат променени.

НП/по Чарлз Селиър