Новини

Светът се страхува от времето. Времето се страхува единствено от пирамидите

На 20 км от Кайро

се намира Гиза. Мястото на най-енигматичните постройки, познати на човечеството като Пирамидите.

Площта на основата на Хеопсовата пирамида е повече от 53 000 кв. м. На такава площ може да бъде издигнат малък град с 500 жилища. А изработката й? Пирамидата е била висока 145 метра. Тя е загубила само 10 метра от първоначалната си височина.

До вътрешността й водят проходи. Общото тегло на пирамидата е повече от 6,5 милиона тона.

Това е приблизително теглото на 65 000 локомотива. 2 300 000 каменни блока са използвани, за да бъде построено седмото чудо на света. Всеки един от тях тежи 2,5 тона.

Тези камъни са били пренесени

от каменоломна в планината Макадам, разположена по далечните брегове на Нил. По време, когато човек не е разполагал нито с кранове, нито с камиони.

Как? Върху дървени цилиндри? Не е много вероятно. В онези дни, както и днес, наоколо е имало само мъртви палми. Меко дърво, чийто корени съдържали важни хранителни съставки за работниците.

И как са успели работниците да качат тези колосални каменни блокове на височина 120 метра?

Нека да се опитаме да си представим

следното: Ако 20000 работници успяват да вдигат и поставят 10 блока дневно, ще им трябват точно 664 години, или повече от 30 поколения, за да построят една пирамида.

Така че е невъзможно да се построи по времето на един фараон, за да му служи като гробница.

Ако умножим височината на Хеопсовата пирамида по 1 милиард, ще получим с голяма точност разстоянието от Земята до Слънцето.

Просто съвпадение ли е?

Паралелът, преминаващ през центъра на Хеопсовата пирамида, дели континенти и океани на две еднакви половини. Към края на ХVІ век, холандският математик Лудолф открил числото Пи, с което може да се определи дължината на окръжност.

Ако разделим периметъра на основата на пирамидата на удвоената височина, ще получим точно числото Пи, което е било открито от Лудолф 4000 години по-късно. Това може ли да е все още съвпадение?

Древна египетска поговорка гласи: „Светът се страхува от времето, а времето се страхува единствено от пирамидите.“

Сфинксът – символът на загадката на Египет,

вечната енигма е висок 20 метра, дълъг 70 метра. Неговата възраст е неизвестна.

Долината на Нил край Луксор е ивица плодородна земя в средата на безплодната пустиня. Преди долината на Царете тази долина е била кралско гробище по времето на фараоните.

Зад тези входове стръмни стълбища и безкрайни проходи водят до каменните крипти. Гробницата на цар Сефос ІІ е дълбока 92 метра. Погребалната му камера, правоъгълните й колони и украсите по стените, са издълбани в скалата.

Тук, както и в други гробници, откриваме красиви рисунки по стените. Те са били направени в отсъствие на дневна светлина. Не са използвани факли или маслени лампи, тъй като не са открити следи от сажди.

Учените смятат, че древните художници

са внасяли слънчева светлина в криптите чрез сложна система от огледала.

Сребърните огледала от този ранен период са отразявали само 40% от светлината. И затова им трябвали толкова много огледала. Всички тези същества се свързват символично с небесата, с Вселената.

Гробницата на Тутанкамон е най-малката, но най-известната от всички царски гробници. Всички останали са били ограбени през вековете.

Само тази е запазила богатствата си до днешне дни. 19 годишен цар-бог е положен да почива тук, за да чака деня на възкръсването си от мъртвите.

Има теория, според която балсамирането е било майсторска имитация на метод за физическо консервиране, използван от извънземни посетители.

Енигматичната статуя на Рамзес ІІ

е на 3000 години, изработена от една единствена скала и тежи 1200 тона. Докарана е от 6000 километра от планината Макадам. Никой не знае как.

Колосите на Мемнон са на 3500 години, дали е така? Високи са по 16 метра. Изработени са от кварцит. Всяка тежи по 1000 тона. Те също са докарани от планините Макадам. Никой не знае как?

Отговорът може би е само един – те са наследници на извънземна цивилизация.

НП/ по Е. фон Деникен