Здраве

Третият ретрограден Меркурий за 2022 година започва на 9 септември

Третият ретрограден Меркурий за годината започва на 9 септември и ще продължи до 2 октомври.

Меркурий ще влезе ретрограден във въздушния знак Везни и ще се върне обратно в земния знак Дева на 23 септември.

Докато ретроградният Меркурий преминава през Везни може да забележим теми свързани с нашите взаимоотношения и как се свързваме с другите.

Когато ретрограден Меркурий

преминава през Дева може да забележим теми около баланса между професионалния и личния живот и нашето здраве, особено навици свързани с нашето здраве.

Преди да разгадаем как тези теми могат да се проявят нека си припомним какво представлява ретрогаден Меркурий и защо е част от естествения цикъл и ритъм на космоса.

Ретрограден Меркурий: Естественият ритъм на Космоса

Меркурий се смята за пратеник на боговете. Древните астролози са вярвали, че когато Меркурий е ретрограден той ще се промъкне в подземния свят засилвайки нашето подсъзнание и интуиция и изваждайки на повърхността скрити, изгубени или забравени послания.

Това е време, когато енергията преминава към вътрешно състояние, което ни позволява да влезем навътре и да се вслушаме в собствения си вътрешен свят, а не в гласовете на света около нас.

Освен това ни насърчава да се замислим и да погледнем назад към миналото преди да продължим напред.

Защо е важно?

Тъй като Меркурий се смята за планетата на мислите, комуникацията, технологиите и пътуванията, неговата ретроградна фаза понякога може да създаде забавяния, нерешителност и неправилна комуникация.

Макар че подобни неща могат да се случат по всяко време, винаги се счита за знак от Вселената да се обърне внимание, ако се случат под заклинанието на Меркурий.

Какви послания се опитва да ни каже Меркурий?

Много хора се борят с периода на ретроградния Меркурий, тъй като могат да се чувстват мудни, лесно объркващи или умствено замъглени.

Меркурий наистина управлява нашия ум и мисловни процеси, но имайте предвид, че така растем. Така се променят и събуждат измеренията на нашия ум.

Ако се чувствате замъглени, разпръснати или летаргични при ретрограден Меркурий, знайте, че най-добрият противоотрова е да привлечете енергията си навътре и да си дадете време и пространство за размисъл и поглед върху миналото.

Обикновено, след като Меркурий приключи своята ретроградност или се изравни със Слънцето, което се случва веднъж по време на всеки ретрограден цикъл, ще възникне повече яснота в съзнанието ни.

Планетата се счита за преродена и е вероятно да придобием яснота, нова мъдрост и може би дори някои прозрения за това какви послания Меркурий се е опитвал да ни предаде.

За тази конкретна ретроградност Меркурий се подравнява със Слънцето на 22 септември. Това може да бъде светъл ден, така че внимавайте за съобщения, които идват по пътя ви, и обръщайте внимание на всички знаци, които Вселената изпраща.

Ретрограден Меркурий септември-октомври 2022 г.

Септемврийският ретрограден Меркурий също се пада един ден преди пълнолунието в Риби. Енергията на Риби може да се оприличи на музикално произведение.

Обича да тече в ритъм и хармония. Това ни движи, вдъхновява ни, лекува ни и може да активира всяка емоция в тялото. Музиката може да трансформира нашите клетки и да вибрира с частиците около нас.

И тъй като Меркурий също разпръсква ума ни може да открием, че се чувстваме малко несигурни или неуверени как да продължим.

Ретрограден Меркурий през Везни и Дева

Тъй като Меркурий се движи през Везни от 9 до 22 септември, това може да подчертае нашите взаимоотношения.

Старите взаимоотношения може да се върнат в живота ни по някакъв начин или може да почувстваме необходимост да оставим някои отношения в миналото.

Може също така да се чувстваме объркани или нерешителни относно определена връзка в живота си.

Тъй като Меркурий преминава през Дева от 23 септември нататък, може да се наложи да обърнем внимание на мотивацията зад всекидневните си навици, особено навиците, които са свързани с нашето здраве и благополучие.

Меркурий завършва ретроградния си ход на 2 октомври, но ще се върне към предишната си сила и енергия чак на 16 октомври.

Следващият цикъл на ретрограден Меркурий започва на 29 декември, но ще започнем да усещаме ефектите още на 12 декември.

Ретрограден Меркурий и сънища

Тъй като ретроградния Меркурий засилва нашето подсъзнание и интуиция, това е добро време да обърнете внимание на сънищата и мечтите си.

През септември тази енергия е съчетана с новолунието в Риби като засилва ефектите от пророческите сънища още по-силно.

Ето защо е добре да се вгледаме в собственото си подсъзнание и особено интуиция.

НП/2022