Новини

Трите свръхсекретни технологии, които Китай никога няма да получи

Не е тайна, че сега най-голям потребител на руска продукция е Китай. При това Русия още от времето на СССР щедро е споделяла с КНР различна космическа и военна техника.

Именно затова сега много разработки в съответните отрасли така силно приличат на руските.

Според китайското издание „Цзинжи Тоутяо”

колкото и да е близко партньорството между РФ и КНР, Китай никога няма да получи три технологии.

Китай няма да се добере наготово до технологията за създаване на атомни подводници.

Дори да има огромен промишлен потенциал и колосален опит в „копирането” на уникални продуктови образци, Пекин няма сили да създаде аналог на руска атомна подводница.

А Китай остро се нуждае от разширяване на подводния си флот.

Всичко свързано с атомната сфера

пряко засяга „паритета” със САЩ и националната сигурност на Русия като цяло.

Именно поради това руските разработки в тази област няма да бъдат дадени на нито една страна в света, включително и на Китай.

Втората технология, която според „Цзинжи Тоутяо” няма да получи Китай, е производството на авиационни и космически двигатели.

Вътре в такова устройство се намират хиляди детайли, изработени по индивидуални технологии, които работят съгласувано при големи натоварвания и критични температури.

Например САЩ за повече от 20 г. са купили от Русия 116 ракетни двигателя РД-180 за ракетите „Атлас” и много бързо са разбрали, че тяхното производство не може да бъде копирано.

Китайските инженери нямат

този конструкторски опит и затова Пекин така отчаяно се бори за украинския авиодвигателен завод „Мотор Сич”.

Третата технология, посочена от „Цзинжи Тоутяо”, са секретите при разработка на ракетите от класа на „Сармат”, с които и досега Пекин не разполага.

Ужасяващата RS-28 „Сармат“ ядрена ракета е наследник на SS-18, известна като „Сатана“. Новото оръжие вече е известно като „Сатана 2“.

Ракетата има 16 ядрени глави. „Сармат“ може да прелети до 10 000 км. Така от Москва тя може да стигне до Лондон или например градовете по западното и източното крайбрежие на САЩ.

Следва да се отбележи, че за създаване на обикновена балистична ракета Китай има всичко необходимо, но всичко спира дотук.

НП