Здраве

УБИВАТ ЛИ НИ БАВНО МИКРОВЪЛНОВИТЕ ПЕЧКИ?

Ако сте загрижени за здравето си най-вероятно не използвате микровълнови печки много често.

Микровълновите унищожават хранителната стойност и полезните вещества в храните. Но те също така са изключително вредни за сърцето ни.

Нормалната домакинска микровълнова излъчва достатъчно радиация, за да има неблагоприятен ефект върху сърдечния ритъм и вариабилността на сърдечната честота.

Дори честота от 2,4 GHz може да причини незабавни и драстични промени на сърцето. Това е и нормалната честота не повечето рутери за WiFi.

Стряскащата истина

Доктор Магда Хавас от университета Трент изучава ефектите от микровълновите фурни.

Според него при хората, изложени на радиация с честота 2,4 GHz за само три минути, се наблюдават негативни ефекти върху сърцето и реакцията към стрес.

Това включва сърцебиене, слепване на червените кръвни телца и нестабилност в парасимпатиковата нервна система.

Тази реакция се наблюдава и при силен стрес, като например при бой.

Интересен факт е, че както и химиотерапията, микровълновите фурни били изобретени от нацистите по времето на Втората световна война.

Те създали устройство, с което можели да затоплят храната докато били на фронта.

По-късно Съветския съюз забранил тези печки, щом разбрали за негативния им ефект, но след войната американците използвали тази технология.

Доктор Ханс Улрих Хертел бил един от първите учени, изучаващи ефекта от микровълновите върху кръвта и физиологията на човека.

Той открил, че те повишавали холестерола, понижавали броя на кръвните клетки, понижавали нивото на хемоглобин, и намалявали броя на левкоцитите.

Заедно със други съвременни технологии като безжичната мрежа и телефоните, те тровят тялото и ума ни.

awarenessact.com