Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

УЧЕНИ ИЗПОЛЗВАТ ТАЙНА НА ТЕСЛА ЗА НОВА ТЕХНОЛОГИЯ

Компанията „Viziv Technologies“ издигна кула в Милфорд, Тексас, която много напомня на кулата Варденклиф, творение на Никола Тесла.

Целта на построяването на съоръжението е безжичното разпространение на електричество.

Но възможно ли е това?

Твърди се, че такъв вид технология е използвана още в Древен Египет, но една от най-интересните личности, които прибягват до нея е Никола Тесла.

Смята се, че творенията на Тесла са конфискувани от американски разузнавателни агенции. Предполагаемо една от причините за това е монополът на J.P Morgan върху медта, която служи за производството на електрически кабели.

Тесла държи да използва природата, за да създава енергия, но без да й вреди. Днес ние следваме съвсем различен принцип, при който енергия се получава вследствие на сблъскани едно в друго неща, в резултат на което се стига до експлозии.

За щастие брилянтният учен има последователи, които се опитват да осъществят неговите идеи.  От „Viziv Technologies“ твърдят, че са преоткрили тайната на Тесла.

Те споделят:

„Нашата система с повърхностни вълни използва дълго теоретизирания електромагнитен феномен, познат като повърхностна вълна на Зенек.“

Джонатан Зенек (1871-1959) е един от първите учени, които изучават разпространението на електромагнитни вълни по повърхността на Земята.

„Технологията ни има много апликации като комуникация, навигация и доставяне на енергия. Тези вълни могат да бъдат разпространявани по цял свят само от едно местоположение.

Иновацията може да е в огромна помощ на хората, които живеят в части на планетата, където няма постоянен достъп до вода, храна или медицинска помощ.“

Изобретението използва нискочестотни вълни, различни от тези, разпространяващи 5G или тези на безжичните интернет рутери.

Дали енергийната индустрия ще позволи завършването на този проект? И готови ли сме наистина за технология, която да промени начина, по който живеем?

collective-evolution.com

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.