Новини

Учени направиха откритие свързано с енергийния вампиризъм

Понякога срещаме хора, с които в края на разговора се чувстваме обзети от тъга, изтощени и депресирани.

Резултатът може да не е от това, че другият ви е казал нещо лично. Фактът, че те са говорили за собствените си проблеми, ви предава същите негативни чувства.

Изследователски екип на университета Билефелд направи революционно откритие. Учените установяват, че растенията имат способността да черпят енергия от други растения като алтернативен източник на енергия.

Този факт може да има значително въздействие върху бъдещето на биоенергията и да се докаже, че хората осъществяват същия процес.

Професор д-р Олаф Крус и неговият изследователски екип потвърдиха за пръв път, че точно както растенията и ние се нуждаем от вода и светлина, които абсорбираме, за да растем и се развиваваме.

„Точно затова има някои хора, които се чувстват неудобно в условията на някои групи, където има смесица от енергия и емоции“, казва д-р Оливия Бадер Лий, психолог и енерготерапевт.

„Човешкото тяло е много подобно на растение, като засмуква и абсорбира енергията, необходима за поддържане на емоционалното състояние, захранва клетките и увеличава количеството на кортизола в зависимост от емоционалните нужди.“

„При проучванията на енергийните полета днес и с напредването през следващите години, ние виждаме подобно действие и при човешките същества“, заявява д-р Лий.

„Човек може да поглъща енергия и се лекува чрез други хора, животни и всяка част от природата. Ето защо приближаването към природата често е възвисяващо и енергизиращо за толкова много хора“, обобщава тя.

Професор Крус обяснява: „За пръв път това поведение е потвърдено в растителния организъм. До известна степен това, което виждаме, са растения, които ядат растения и това е нещо, което е наблюдавано за пръв път.“

Но това си е чист енергиен вампиризъм на клетъчно ниво и неговото изследване тепърва започва, амбициозно обясняват учените.

НП/2022