Съзнание

Учени определиха възможна година за край на света

Краят на света е близо според екип от учени

След като станахме свидетели на различни информации за край на света идва ново предизвикателство.

Учени назована е новата година на апокалипсиса. Подобно заглавие се появи в интернет страници. То можеше да се приеме за поредната журналистическа сензация, но този път е различно, твърдят авторите.

„Климатичните изменения от планетарен мащаб се усещат все по-силно.“ — казват учените, от Харвардския университет.  Те отбелязват, че ако човечеството не успее да се справи с радикалното изменение на климата ни очакват многобройни бедствия.

Разрушителните тайфуни,

наводнения както и другите „прелести“ на усиливащото се глобално затопляне могат да направят Земята практически негодна за нормален живот.

Авторите настояват, че иде реч за стремително приближаване на края на света и описват тревогите си в доклад.

И най-тъжното е,

че учените дори приблизително не знаят какво да посъветват правителствата. Намаляването на парниковите газове даде някакъв ефект, но това е крайно недостатъчно, за да бъде спрян приближаващият се апокалипсис. 

„Дори представа нямаме дали изобщо можем да се борим с климатичните изменения. Те са част от природен цикъл, който е значително по-силен, отколкото всички човешки технологии взети заедно“, пишат експертите от британския университет.

Остава ни само да наблюдаваме

разнообразните прояви на глобалното затопляне, които с времето ще доведат до края на света.

Например топенето на ледниците, което се явява причината за повишаването на нивото на Световния океан.

Към 2070 година, например, океанът ще погълне просто колосални територии и това не е теория, а заплашителна реалност.

Многото протести

и различни младежки движения, включително това на противоречивата Грета Тунберг, не носят успех в борбата с климатичните промени.

Голямата икономика на САЩ има остра необходимост да поддържа своите работни места на този етап и това е водещо от участие в различните по-твърди инициативи застращаващи природата.

planet today