Новини

Учени разкриха удивително свойство на голямата египетска пирамида

Руски изследователи от университета в Санкт Петербург ИТМО твърдят, че са изучили архитектурата на легендарната пирамида на Хеопс и доказаха нейна основна функция.

Учените са открили

необичайна особеност на целия комплекс от древните сгради в района на платото Гиза.

Според екпертите от университета за нови технологии и техните египетски колеги, голямата пирамида в Гиза е специфечен енергиен инструмент.

Тя постоянно събира

електромагнитното излъчване на Земята и го съхранява в нейните вътрешни камери.

В потвърждение на тази теория са създадени екпериментални варианти на пирамидата със същите камери за „пълнене“ на електромагнитна енергия.

Учените от Петербург и Кайро

се убедили категорочно, че тази форма на проектиране наистина позволява да се натрупва електромагнитна енергия.

Експертите смятат, че възстановяването на формата на пирамидата на Хеопс при  използвването на наночастиците като покритие е напълно възможно.

Тази нова повърхност може

да бъде широко използвана в съвременната област на високите технологии и дори отбработка на енергия в концентриран вид.

Приложението на това знание според международния екип от учените би могло да е в сферата на разработката на по-добри слънчеви клетки и наносензори.

Въпреки откритието продължават да не намират своите отговори въпросите: дали древните египтяни са знаели за тези невероятни свойства на изграденото от тях?

Каква е била истинската цел да се изгради това чудо на света?

Голямата пирамида в Гиза, например, е възможно да се използва като един вид генератор за захранване на „магнитната батерия“ на планетата.

И накрая, почти всички теории за изграждането на пирамидите са свързани с представителите на извънземна цивилизация. Но коя е тя?

Наука и планета