Новини

Учените отново заговориха за живота след смъртта

Човечеството е пленено

от смъртта от милиони години. То се вглежда в зловещи ритуали, образи и теории за „отвъдното“, за да си помогне да разбере дали има смисъл.

Защото смъртта е една от последните загадки, оставаща до голяма степен непозната независимо от огромните научни постижения.

Що се отнася до това, което се случва след физическия край

е разбираемо властватването на популярните теории за бели светлини и виждането на живота кинематографично пред очите ви.

Съмнения изразени от учени дали това е така стана една от причините тези дни отново се заговори в научните среди за живота след смъртта.

Дори бе открит огромен център за замразяване на тела в САЩ с цел да бъдат събудени за живот след стотици години.

Когато преди две години група германски психолози от техническия университет в Берлин доказа, че съществува живот след смъртта милиони хора по света се усъмниха в новината.

Да припомним фактите:

За 4 години учените провели експерименти върху 944 доброволци, които с помощта на лекарства изпадали в състояние на клинична смърт за 20 минути.

Този тип техника е използвана през последните няколко години при спешни случаи, когато е необходимо да се събуди пациент на прага на смъртта.

Изключително дългата продължителност на опита е станала възможна едва наскоро, благодарение на развитието на кардиополмоналната реанимация.

Познати са и други подобни изследвания

имащи по-скоро характер на халюцинация. Но за първи път д-р Бертолд Акерман и неговият екип вярват, че откриват форма на дуализъм между тяло и ум.

Професор Робърт Ланза от медицинската школа на университета „Уейк Форест” смята, че според теорията за биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание.

Според нея животът и биологията

са център на действителността и животът е този, който създава Вселената, а не обратно.

Това означава, че човешкото съзнание определя формата и размера на обектите в нея. Това твърдение от своя страна породи лавина от научни коментари.

Битката за доказателства, че живеем след смъртта не спират да заливат страниците на електронните издания.

Идеята за безсмъртието се среща при голяма част от древните народи. Гърците и евреите използват термина в смисъл на призрачно съществуване в царството на „сенките“.

В Древен Египет и Индия преобладава учението за прераждането на душите, което отскоро автори свързват с пътуването на съзнанието в различни измерения.

НП по материали от Mirror