Тайни и загадки

Удивително точна прогноза от пътешественик във времето

Удивително точна прогноза за съдбата на биткойн, направена през 2013 година, чертае мрачно бъдеще за човечеството.

Курсът на биткойн от 10 000 долара е бил предвиден удивително точно от потребител на популярния сайт Reddit още през август 2013 г., припомнят анализаторите на пазара.

Luka_Magnotta, който се представя като пътешественик във времето, е публикувал в Reddit съобщение от 2025 г., за да предупреди до какво ще доведе интеграцията на криптовалутата в икономиката.

Първата прогноза от 1000 долара за биткойн през 2015 г. не се сбъдва веднага, а след време. Но втората, за 10 000 долара през 2017 г. е абсолютно вярна.

Предсказанието се сбъдна, след като по-рано този месец курсът на най-популярната криптовалута наистина достигна 10 000 долара, а вече атакува и следващата бариера от 11 000 долара.

Но много по-шокираща е общата картина за икономиката и обществото в близко бъдеще, която чертае Luka_Magnotta. Тя е доста мрачна. Икономиката не се развива, а богатите хора живеят в защитени градове, наречени цитадели.

Пътешественикът във времето също описва как богатите хора ще станат киборги до 200 години. Те постепенно ще се слеят с технологични устройства като компютри и смартфони.

Такава хипотеза също е изказвал израелския историк Ювал Ноа Харари, професор от Еврейския университет в Ерусалим.

Най-лошо е положението в Африка, според прогнозата на пътуващия във времето. Правителствата там са възприели биткойн като платежно средство и са раздали на всички хора мобилни телефони.

Но киберпрестъпници от Русия крадат 60% от парите и континентът изпада в хаос и граждански войни.

Факт е, че в момента в Зимбабве биткойнът се превърна в резервна валута. Самият автор на прогнозата се определя като участник в съпротивата, която подготвя атака срещу интернет инфраструктурата и въобще срещу всички компютри.

Подобни сценарии за бъдещето са познати и от филми като Елизиум, а сбъдната прогноза за биткойн в контекста на цялостната мрачна картина, обрисувана от Luka_Magnotta, наистина буди тревога.

НП/2017