Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

УЛТРАСЕКРЕТНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА КОНТРОЛ ще бъде въведена

Мислете си за безжичните устройства с размер на пясък, но снабдени с камери, сензори и други форми на комуникация, способни да предават данни. Това е бъдещето на технологиите.

MEMS вече са тук, но имат ли бъдеще? Факт е, че технологията вече е тук , казва се MEMS- микроелектромеханичните системи. В зависимост от перспективата на хората за технологията на бъдещето, MEMS ще донесе вълнение или ужас. Но какво точно е бъдещето на интелигентния прах?

MEMS са в състояние да открият почти всичко и всички. От вибрации до светлина или температура. Макар че са по-малки от пясъчинка, те съдържат огромно количество енергия.

Технологията разчита на автономно захранване, безжична комуникация, както и изчисления, които са опаковани в площ, чийто обем е по-малък от няколко милиметра.

Точно както при праховите частици, MEMS остават  в околната среда. Но те не могат да бъдат разпознати от апаратура за търсене на подслушвателни или наблюдаващи устройства.

Ето защо на MEMS е отредено да събира големи количества данни, съхранява ги в паметта си и я обработва с вградената компютърна система за това.

MEMS може да комуникира събраните данни и да обработва безжично с единствено с други MEMS системи и това е изключително опасно според Асанж.

Оборудването на други системи може да бъде наблюдавано от новата свърхтехнология, за да се постигне по-навременна поддръжка.

Системната повреда може да бъде избегната, тъй като MEMS може да идентифицира всякакви слабости, преди появата им.

Още за свърхтехнологията за контрол и наблюдение при колегите от QS тук.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.