Хипотези

Умеем ли да разчитаме знаците или оставаме безгласни пиксели?

Здравейте г-н Керев,

Изпращам Ви един официален документ от Фондация „Рокфелер“ и Глобалната Бизнес Мрежа от преди 11 години, който става изключително интересен в контекста на текущите събития и значително предшества репетицията „Event-201“ от 2019 година.

Уверен съм, че той ще е интересен за Вас и читателите на „Новото познание“. Първите два сценария, на страница 18 и 30 съответно, са най-интересната част от документа.

Ето превод на част от първия сценарий в документа:

„През 2012 г. пандемията, която светът очакваше от години, най-накрая удари. За разлика от H1N1 от 2009 г., този нов грипен щам – произхождащ от диви гъски – беше изключително вирулентен и смъртоносен.

Дори и най-подготвените за пандемия нации бяха бързо смазани, когато вирусът нанесе дълбоки бразди по целия свят, заразявайки близо 20 процента от световното население и убивайки 8 милиона само за седем месеца.

…Пандемията също имаше смъртоносен ефект върху икономиките: международната мобилност както на хора, така и на стоки спря, унищожавайки сектори като туризма и прекъсвайки световните вериги на доставки.

Дори на местно ниво оживените магазини и офис сгради седяха месеци празни, лишени както от служители, така и от клиенти.

От тук сценарият става много интересен:

„По време на пандемията националните лидери по цял свят превишиха властта си и наложиха жестоки правила, и ограничения.

От задължителното носене на маски до проверки на телесната температура на входовете в обществените помещения като гари и супермаркети.

Дори след като пандемията изчезна, този по-авторитарен контрол и надзор над гражданите и техните дейности остана и дори се засили.

За да се предпазят от разпространението на все по-глобални проблеми – от пандемии и транснационален тероризъм до екологични кризи и нарастваща бедност – лидерите по света сграбчиха здраво властта.

Това звучи зловещо познато

В сценария наречен „Lock Step“ следват указания за глобална биометрия на населението, отказване от права и възможности с цел избягване на множество бъдещи опасности, програмирани от масмедиите чрез всяване на страх.

Интересното е, че този документ се ражда през 2009 година в разгара на кризата, започнала през 2008 г.

Кризата явно доказва

на собствениците на системата, че текущата парадигма приключва и е необходима смяна на капиталистическата такава към пост-индустриален строй.

Той следва да бъде с централизирано, единно световно управление на масите от страна на големия бизнес.

Тогава започва и съсредоточаването на собственост над големите фарма, технологични, медийни и финансови монополии в ръцете на два фонда със скрити крайни бенефициенти:

„Black Rock“ и „Vanguard“ – целта е по-лесна и бърза реализация на споменатия по-горе „Lock Step“ сценарий.

превод със съкращения: Yan B. K.