Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

УМИШЛЕНО ЛИ СЕ УКРИВА ВРЕДАTA от смартфоните и wifi технологиите

Mобилнитe телефони започнаха да навлизат в живота ни през 90-те години на миналия век. Днес, 25 години по-късно, те са във всеки дом и във всеки джоб, дори в ръцете на бебетата. Знаем ли с какво боравим?

Широката общественост трябва да извърви дълъг път, преди да осъзнае огромната вреда, която тези устройства могат да причинят.

Нека не се заблуждаваме – човешкото здраве е изложено на огромен риск, а агресорът е любимата ни модерна технология.

Нашите телефони са канцерогенни

Доказателство за това получаваме от от все по-голямото количество проучвания, които свързват съвременните смартфони с развитието на рак или с други сериозни здравни проблеми.

Колко много е прекалено много, когато говорим за употреба на мобилни устройства и безжични технологии?

Възможно ли е повишената честота на раковите заболявания да се окаже най-сериозния им страничен ефект?

Особено сега, когато използването на най-различни wi fi приложения в бита и бизнеса, е световна тенденция.

И докато тези технологии все още са във фаза „новородено“, обществото не вижда реалния дългосрочен ефект, който имат върху своите потребители.

Последното предупреждение в тази посока бе отправено съвсем скоро и дойде от Университитета в Бъркли.

Дебатът за опасността от мобилните телефони, тяхната потенциална връзка с тумора на мозъка и фертилността става все по-активен. През това време ние продължаваме да се обграждаме с безжични технологии.

Официалното становище отдавна приема, че мобилните телефони могат да причинят рак. Те са класифицирани от Световната здравна организация като канцероген от Група 2.

Информационно затъмнение

Предполага се, че страдаме от липса на информация по темата, но може и да се касае за информационно затъмнение.

В подкрепа на тази теза ученият Уол Московиц от Калифорнийския университет Бъркли е изчислил, че има над 2000 проучвания, които свързват мобилните телефони с тежки здравни проблеми.

Ако се разгледа общата картина, ще излезе, че има и предостатъчно аргументи в посока безопасността им. Когато обаче премахнем всички трудове, спонсорирани от мощната wireless индустрия и производителите на смартфони, всичко става ясно.

„Имаме доказателства за мозъчни тумори и други тумори на главата и врата. Имаме също доказателства за увреждане на спермата при мъжете и за безплодие при жените“, посочва Московиц.

Изследване от 2017 г. е свързано с използването на мобилен телефон и мозъчния тумор. Проучване от 2010 г. потвърждава, че говоренето само по 30 минути на ден в продължение на десет години увеличава вероятността от рак на мозъка с 40%.

Доказано е също, че има по–голяма вероятност рак да се появи от тази страна на главата, която се използва при разговор.

„Хората трябва да знаят, те не са предупредени, че мобилните телефони, така както се използват сега, не са безопасни“, предупреди и Ели Маркс от Асоциацията за тумор на мозъка в Калифорния.

По примера на цигарите

Никой не ни предупреждава за тези рискове, когато ни продава мобилно устройство. Оказва се, че wireless индустрията прави много, за да задържи всякакви отрицателни новини за мобилните телефони далече от общественото внимание.

„Те са свършили много добра работа. По същество следват същия сценарий, който тютюневата индустрия е използвала успешно в продължение на десетилетия“, обобщава Московиц.

Преди години рекламите за цигари безапелационно лъжеха, че те са полезни, дори стигаха до там да цитират лекари, които ги подкрепят.

Сега същото се случва с мобилните телефони и цялата wi fi индустрия. Така се появяват изследванията, твърдящи, че радиацията от мобилните телефони дори е полезна за нас.

davidicke.com, althealthworks.com

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.