Тайни и загадки

Уникална находка подсказва коя е прародината на човечеството

Една невероятна картина на небето със Слънцето, Луната и нещо, което приличало на звезди. Откритието е толкова впечатляващо, че  учените останали изумени от гледката.

Небесният диск от Небра,

както станал известен, вдигнал на крак цялото археологическо войнство, защото той не бил просто една добра находка.

Предстои да се разкрие нещо, което да превърне диска от една голяма находка в световна сензация.

Затова д-р Хайнрих Вундерлих, главният учен в музея на Харалд Мелър, е извикан да определи автентичността на диска от Небра.

Всичко е свързано с образите върху диска

Луната и Слънцето се виждат съвсем ясно, което само по себе си било смайващо. Но между тях има загадъчни точици, които приличат на звезди.

Астрономът проф. Волфхард Шлосер е извикан, за да опита да ги идентифицира. Проф. Шлосер първо изолирал най-голямата група звезди. Те били разпръснати в определен ред по по-голямата част от диска.

Проф. Шлосер бързо се досетил, че от съзвездията, известни през Бронзовата ера, този куп наподобявал едно от тях – Плеядите.

Плеядите

е едно от най-загадъчните съзвездия в космоса. С помощта на телескопа знаем, че то се състои от 11 главни звезди.

Но няколко от тях са почти невидими с невъоръжено око. Обикновено се виждат само шест или седем.

И така, Шлосер потърсил възможно най-старите образи на Плеядите, които могъл да открие. Плочки и свитъци от Изтока. И там той видял чудо.

Плеядите, нарисувани само със седем звезди

Образ, също като този от диска. По някакъв начин дискът от Небра показва подобен вид закодирано свещено послание, каквото откриваме в Библията.

Това било голямото разкритие на Небесния диск от Небра. Дискът не би могъл да е дело на примитивни, нецивилизовани хора. Тук си имаме работа с интелект с огромни възможности не само като технологични умения, но и огромни космични знания.

Плеядите са може би нашата прародина както намираме все повече улики тук на земята.

В диска от Небра има огромно въображение и способност да се закодира информация и вяра, които да се предават от поколение на поколение.