Новини

Урсула фон дер Лайен: Ще настоявам за Истанбулската конвенция

С 383 гласа от подадени 733 Урсула фон дер Лайен оглави Европейската комисия.

От изказвания по телевизията стана ясно, че депутати на ЕНП и Либералите от България са подкрепили У.фон дер Лайен. Социалистите са гласували против, според техни изказвания.

Така става ясно, че е възможен пробив у нас и неприеманата Истанбулска конвенция да стане факт у нас.

Това е напълно възможно с процедури скрити от очите на хората.

За нея новия шеф на ЕК гласуваха 383 от присъстващите 733 евродепутати, 327 бяха против, 22 се въздържаха, 1 глас беше обявен за невалиден.

Гласуването беше тайно, с хартиени бюлетини.

Тя се нуждаеше от 374 гласа, за да бъде избрана, тъй като в момента общият брой на евродепутатите е 747.

„Ще се изправя срещу всеки, който иска да разруши ЕС“, заяви Лайен. Европа е като любовта – с времето може да не расте, но се задълбочава, добави тя. 

Трябва да преоткрием единството си. Ако сме единни, никой не може да ни раздели отвън“, добави тя.

По нейните думи опазването на природата е първостепенна задача и най-голямата отговорност на нашето време. 

Баронесата не е кой знае какъв политик, но като се има предвид какъв беше предишния шеф на ЕК всичко си идва на мястото.

Конспиративни теории не спират да свързват Лайен с джордж Сорос и неговите планове за разбиване на европейските страни с инфилтриране на бежанци и деморализиране на обществата. По долу ще прочетете коварното й изказване за бежанците.

Урсула не настоява за християнски ценности и морал. Тя дори ни навира в лицето вредните газове и околнота среда, проблеми които са ясни от 50 години.

Ратификация на Истанбулската конвенция от всички страни-членки на ЕС, нов пакт за миграцията и убежищата, както и удължаване на срока за Brexit – за това ще се бори кандидатът за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 

Ето истинското лице на новия шеф на Европейската комисия. Внимавайте за тези думи и ще видите колко скоро ще бъдем поставени на колене и за бежанците, и за конвенцията.

По време на изказването си тя обяви, че ще работи усилено за равенството между половете.

Сред приоритетите ѝ влиза и стабилна европейска икономика съчетана със социална справедливост. 

Недоверието се засилва и от това, че деветте гласа, с които спечели поста са депутати „убедени“ в последния момент. В Брюксел се заговори за силно лобиране от агенти на Джордж Сорос, който бе изгонен от Унгария и други страни.

„Трябва да се справим с нелегалната имиграция, трябва да се борим срещу контрабандистите и трафикантите. Трябва да запазим правото на убежище и да подобрим положението на бежанците“, посочи Лайен.

Такова коварно изказване може да бъде тълкувано само по един начин и той е категоричен. Бившият военен министър на Меркел ще насърчава емиграцията. Запомнете това.

И въпреки множеството обещания – кандидатурата ѝ за наследник на Жан-Клод Юнкер среща сериозни препятствия в лицето на някои политичеси групи.

Думите ѝ не бяха посрещнати с ентусиазъм не само от левите. „Зелените“ я обвинаха, че обещанията ѝ не съдържат нищо съществено.

НП/2019