Здраве

В Лондон многохиляден простест срещу лъжите за пандемията

Протести срещу ограниченията на много места в Европа. Хиляди излязоха в германския град Касел без маски и без социална дистанция, стигна се и до арести. С плакати „Ние сме народът“ демонстранти поискаха оставката на канцлера Курц в австрийската столица Виена.

В Лондон протестите бяха най-силни. Близо сто хиляди се обявиха срещу лъжите на правителството и здравните власти. 60 британски депутати настояха протестите по време на ограниченията в Англия да бъдат разрешени.

Във Варшава се обединиха под лозунга „Фалшива пандемия“ срещу задължителната ваксинация и цензурата. В Брюксел протестиращите заявиха, че ограниченията водят към диктатура.

Организаторите в Хелзинки приканиха хората да си припомнят какво е нормален живот. Демонстрации имаше и в Скокхолм, Гьотеборг и Малмьо.

Близо сто хиляди излязоха на протест в Лондон

Хиляди демонстранти се събраха в малкия град Листал в северната част на Швейцария, за да настояват за премахването на антиковид-мерките, които от месеци държат затворени ресторанти и други бизнеси.

Повече от 7000 души, много от които не носеха маски за лице и не спазваха физическа дистанция, се събраха в малкия град в кантона Базел на наречения от тях „мълчалив протест”.

Редица демонстранти носеха бели защитни гащеризони и бели маски, докато вървяха бавно под съпровода на мрачна погребална музика.

bntnews.bg