Тайни и загадки

В търсене на подземните градове в Слънчевата система

Много хора се питат:

Защо все още не сме имали контакт с извънземни? С всички нови технологии на човечеството и способността да разпознаваме отдалечени обекти във Вселената сме отново безсилни.

Планетарният учен Алън Стърн от Югозападния изследователски институт в САЩ смята, че нашият контакт с извънземни цивилизации засега е невъзможен.

Те обитават недрата на своите планети, а не повърхността им. Подземни градове и цивилизации е възможно дори да живеят в рамките на нашата Слънчева система.

Експертите са съгласни,

че тази хипотеза би могла да обясни липсата на сигнали от други технологично развити цивилизации – особено една загадка, известна като „Парадокса на Ферми.“

Наскоро астрономите от SWRI направиха оценка r на океаните в нашата Слънчева система.

Доказателствата за съществуването им могат да се видят на няколко спътника на Юпитер, Сатурн и Нептун и дори в далечния Плутон.

Всички тези светове

имат лед като основен компонент на тяхната кора, която образува високи планини и каньони.

Хидротермалните отвори в тези океани биха могли да изпомпват хранителни вещества в околността, подобно на екосистемите в дъното на океаните на Земята.

Тези люлки на живота,

защитени от космоса от дебел слой лед, могат дори да бъдат по-продуктивни от нашата собствена среда. Тоест наличието на разумни висши същества може да се окаже факт в бъдеще.

„Тези среди са защитени от различни видове външни рискове за живота, като радиация, отровни атмосфери, както и близки супернови.

Вътрешните светове са естествено откъснати от комуникацията чрез вътрешния си характер под дебелия слой от лед или скала, затова не се разкриват лесно“, обяснява Стърн.

НП/ NewScience