Новини

В Тексас съществува история за дяволският полукозел, получовек

Може би, малко хора не са чували за Мотман – създание, което обитавало Пойнт Плезънт,  Западна Вирджиния в периода между ноември 1966г. и декември 1967г.

Напълно развито крилато същество, Мотман изфучал от нищото. Някои казват, че неговото присъствие завършило с голяма трагедия.

На 15 декември 1967г., „Сребърният мост“ на Пойнт Плезънт, който се простирал по реката Охайо и свързвал Тойн Плезънт с Галиполис, Охайо се сринал в реката и отнел живота на четиридесет и шест души.

След бедствието на моста, срещите с Мотман до голяма степен спират. Макар и обяснението за това, че окачващата метална верига била виновник за случилото се, мнозина вярвали, че причината била свързана с мрачното присъствие на Мотман.

В Тексас съществува история за дяволският полукозел, получовек, който обитавал стария мост Алтън в град Дентън.

Легендата гласи, че преди много години местни поклонници на дявола, без да искали отворили портал към адското царство, което позволило на злото същество да прекрачи нашият свят.

До днес, козият човек няма никакво намерение да се върне към зоната на здрача от където се появил и следователно, дълбокото му желание завинаги да обитава стомано-дървения мост в Дентън.

Доста странно, съществува още един потопен в мистерия мост в САЩ, който има връзка с Дентън. Този Дентън, обаче се намира в Мичиган.

Представител на Мичиганският център по паранормална зоология – Рейвън Мейндел, през март 2009г., постил моста с дъщеря си Джесика.

Рейвън разказва:


„Днес с Джесика се повозихме до района Кантън, за да направим предварително проучване на моста Дентън Роуд и околността.

Има толкова много история, която се намира точно под повърхността на цялата тази област, че трябва да направим много проучвания за да покрием дори част от нея. Докато се пътувахме до мостът, зловеща атмосфера падна върху колата.

Сякаш се плъзнахме в друго времево измерение с изключение на новопостроените жилища, които се разпростират тежко по земята. Има такава тишина на това място, че може да се опише като неземна.“

„Срещнахме един джентълмен на име Дон. Той е живял тук от 1963г. и не само, че от първа ръка ни разказа за фолклорът, но имаше и много богати познания за развитието на този район.


Дон ни разказа, че този мост е бил кръстен Чук-чук от всички местни деца. Това било така, защото, ако почукате три пъти и изчакате, щяло да се случи нещо зловещо – от  призрачни светлини до тъмни сенки, преследващи коли.

Винаги е имало странни истории, които са се предавали поколение след поколение. „


И това е само малка част от всичко това. Навсякъде по света могат да се открият легенди  за мостове със свръхестествено проявление.

Дали е случайност или съвпадение, че мостовете изглежда, че играят такава съществена роля в сблъскващите срещи с паранормалното?
И особено в случаите, които са свързани толкова дълбоко с докладите за Голямата стъпка? Най-вероятно, не.

Мерили Харпър, автор на една отлична книга, озаглавенa „Големи мистериозни котки“, разказала за  такива мистериозни места и споменава:

„Това са преходни зони между едно пространство и друго – вид ничия земя, традиционно считана за магическа.“


Мерили отбелязва, че такива зони включват потоци, стълбове, порти, църковни дворове и мостове.

„Те са – казва тя, “ буквално или символично петна, в точката на пресичане на границата.“


Така, че сега знаете. И бъдете внимателни следващият път, когато пресичате стар мост в пословична тъмна и буреносна нощ …

Източник: Mysterious Universe