Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

В Япония отслабват без диети и сложни упражнения

В Япония броят на хората с наднормено тегло не надвишава 3%. В САЩ те са над 30%, в Русия (от 12% през 2012), те вече са 17%. 

В Япония правят всичко, за да бъде нацията здрава и пропагандират здравословния начин на живот и хранене.

Законът Метабо

Приета е програмата „Законът Метабо“, която препоръчва максимално допустима талия за мъжете и жените в зависимост от тяхната възраст.

Ако талията на човека е по-голяма от предписаната, спешно го изпращат да се лекува (отказвалите да го направят биват глобявани).

Японците използват най-напредничавите методи за сваляне на излишното тегло – метода за корекция на фигурата посредством цилиндрична ролка

Простото упражнение, което върши чудеса

Упражнението е подобно на масаж за отслабване, отнема пет минути дневно. Използва се не много мека хавлиена кърпа, която се свива на стегнат цилиндър с дебелина 8-12 сантиметра. 

Японецът поставя цилиндъра под талията си и ляга с леко раздалечени крака и пети, а големите пръсти на краката се допират.

Ръцете са на пода над главата, поставени така, че малките пръсти на ръцете да се допират.

Така лежи отпуснат (може да медитира, да произнася мислено молитви, да си спомня хубави преживявания) по 5 минути всеки ден.

Резултатът става забележим още след няколко дни. Методът е много ефикасен и като профилактично средство. 

Някои наричат този метод „вълшебен“ и уточняват, че в Япония се е появил след въвеждането на закона „Метабо“.

Доколко ефективен ще се окаже за вас, ще зависи най-вече от това доколко се стремите към стройна фигура, защото да „искаш“ и да „възнамериш“ са две различни понятия. 

Във всеки случай, нищо не ви пречи да опитате с твърдото намерение непременно да направите фигурата си стройна. Останалото ще свършат цилиндърчето и вашия собствен организъм.

Esoreiter

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.