Новини

Вълнуващото пътуване на човека, който не умира и познава Иисус

Възможно ли е човек да да живее вечно?

Според легендите един пътешественик постига тази древна мечта. А може би той просто е пратеник на самия Творец, за да наблюдава и докладва?

Смята се, че той е роден в края на XVII век, но в други източници се твърди, че той живее още по времето на Христос.

Странното, е че няма автор отричащ неговата личност

Много вероятно е това да е и изкустна масова заблуда, но така или иначе има реални исторически данни за тази митична личност. Някои автори настояват не само за един, но няколко Сен Жермен.

Това от своя страна ни отвежда в теорията за генетичното клониране на хора.

Сен Жермен се появява много пъти през различни етапи на историята, винаги на около 45 годишна възраст.

Много от най-известните европейски личности – Мадам Дьо Помпадур, Волтер, Луи XIV, Екатерина Велика и Антон Месмер са го познавали лично.

Можем ли да им се доверим? Или и те са част от голямата игра на Твореца?

Но кой реално е този мистериозен човек? Дали историите за неговото безсмъртие са просто легенди или факти, които определени кръгове се опитват да заличат?

Кой е безсмъртният?

Никой не знае кога всъщност е роден Сен Жермен, макар че повечето разкази сочат годините около 1690.

Твърде вероятно е просто оттогава да е започнало първото отбелязване на пристигането му сред нас.

Първата хипотеза идва от Ани Бесон. Смята се, че рождението му е през 1690, а баща му е Францис Ракоци II, принц на Трансилвания.

Други по-смели твърдения сочат, че Сен Жермен живее по времето на Иисус, и че дори присъства на Събора в Никея през 325 година пр.Хр. Още по-смелите анализатори на личността му са склонни да отидат в началото на Сътворението, когато Атлантида е в апогея си.

Ние няма как да сме сигурни в нито една от легендите, но това което повечето хора споделят като общо мнение е, че Сен Жермен си служи с тайнството на алхимията.

На всички нас е известно, че това е мистична наука, която служи за контрол над елементите. Още по-вероятно е, че с нейна помощ може да се създаде еликсир, който дарява вечен живот.

Човек, който никога не умира и знае всичко

Сен Жермен добива своята популярност във висшето общество през 1742. Той очарова кралските особи с богатите си познания в областта на науката и историята, с музикалните си способности, естествения си чар и остроумие.

Графът владее много езици, включително френски, немски, испански, португалски, руски, английски, китайски, латински, арабски и дори древногръцки и санскрит.

И тук се крие главната улика за неговото пътуване във времето. В онези времена това е било направо непосилна задача.

Смята се, че легендата за неговото безсмъртие се ражда през 1760 година.

Графиня Джорджи от Париж дочува за визитата на Сен Жермен при Мадам Дьо Помпадур и с изненада коментира, че през 1710 във Венеция се запознава с благородник със същото име.

Графинята е шокирана, когато отново вижда графа и установява, че той въобще не се е състарил. Напротив изглежда така както и преди.

Тя остава с убеждението,

че през 1710 година се е запознала с бащата на мистериозния мъж, но е още по-шокирана, когато разбира, че във Венеция се е срещнала със самия Сен Жермен.

Графинята проявява любопитство и за възрастта му, като предполага, че е над 100 годишен. Като отговор получава от него: „Това не е невъзможно.“

Самият Волтер казва за графа, че е „Човек, който никога не умира и знае всичко“. Да се доверим на великия Волтер е просто избор.

Смята се, че смъртта му настъпва на 27 февруари 1784 в Хамбург. Там той живее в замъка Екернфьорде като гост на принц Чарлз от Хесен.

Пътешественик във времето?

Въпреки че смъртта му е обявена, графът е забелязван на различни места през целия XIX и дори по-голямата част от XX век.

Твърди се, че има способността да приема различни самоличности. Това, както става ясно от не една научна публикация си е чисто възпроизводство на съзнание в различни тела приносители.

Но да приемем това за спекулативна теория и продължим с известното за този удивителен човек.

Последната „поява“ на мъж

твърдящ, че е граф Сен Жермен, е през 1972 в Париж. Човек на име Ричард Шанфрай обявява, че е легендарната личност и гостува на телевизионно предаване.

За да докаже истинността на твърдението си, се опитва да превърне олово в злато пред камерите. Съдбата на Шанфрай е трагична, самоубива се през 1983 година, което е доказателство за измама.

Графът никога не е посягал на живота си. Той е можел да преминава в различните времена напълно необезпокояван.

Кой наистина е граф Сен Жермен?

Дали е успешен алхимик, който открива тайната за вечен живот? Или пък е пътешественик във времето?

А може би е просто изключително интелигентен мъж, чиято репутация се превръща във фантастична легенда.

Но мнозина смятат, че Сен Жермен е пратеникък на Твореца, който винаги намира начин да промени съдбата на човечеството към по-добро.

НП/2022