Новини

Ванга срещу Нострадамус или как пророците прогнозираха 2021 г.

След като миналата година се оказа, че Ванга е предсказала коронавируса, ние се чудехме: какво да очакваме от 2021 г.?

Но освен нея света гледа и към френския алхимик, известен със своите пророчества Мишел Нострадамус. Вижте кои от техните прогнози се сбъднаха и какво предсказаха за 2021 година.

Ванга предсказва коронавируса и голямо обединение

На Ванга се приписват толкова много предсказания, често противоречащи си. Едната половина от скептиците вярват, че името й е свързано с едни от най-точните предсказания. Другата е склонна да вярва, че Ванга е добре популяризиран държавен бизнес.

Какво се сбъдна?

През юли 1969 г. Ванга възкликна: „Роклята ще я съсипе! Виждам оранжево-жълта рокля в дима и огъня! “ Не е напълно ясно на кого и при какви условия тя е изкрещяла това, но горящата рокля обикновено се свързва със смъртта на Индира Ганди, министър-председател на Индия.

По пътя към приемната, където филмов екип чакаГанди, тя срещна убийците си. Единият изстрелва три куршума в премиера на Индия, а партньорът му цял пълнител.

През 1979 г., според различни източници,

Ванга пророкува бъдещето на Русия. Тя каза: „Виждам градина. Това е Русия. Снегът е навсякъде. Много сняг.

Чувам гласове: мъжки и женски. Не, това не са гласове – от дълбините на земята сокът храни дърветата. Необичайна пролет идва в Русия .“

Това разкритие се свързва, с перестройката и като доказателство се цитират и мемоарите на Раиса Горбачова.

През 1989 г. гадателката изглежда е видяла събитията от 2001 г в САЩ.: „Страх, страх! Братя американци ще паднат, кълвани от железни птици. Вълците ще вият от храста, а невинна кръв ще тече като река.“

Е, какви други „американски братя“ могат да бъдат свързани с „железните птици“, ако не кулите близнаци?

Това, което Ванга прогнозира за 2021 година

Лечението от коронавирус не е единственото, предсказано от Ванга. Британският таблоид Mirror публикува прогнозите на българската за 2021 г., в които се споменава, че тази година учените ще намерят лек за рак.

Доналд Тръмп трябва да се страхува от 2021 година. Оказа се, че по едно време Ванга е заявила, че „45-ият президент на САЩ ще се разболее от мистериозна болест, която ще го остави глух и ще причини мозъчна травма.“

Има пророчества и за Русия. Например за покушението върху живота на руския президент от „някой в ​​собствената му държава“ и за факта, че „три гиганта ще се обединят“.

Според прогнозите европейската икономика ще рухне, ислямистките терористи ще извършват атаки в страните от ЕС. Светът ще страда от много катаклизми и големи бедствия. Освен това през 2021 г. човечеството ще бъде пленено от „силен дракон“. Някои признават, че Китай е толкова забулен в мистерии, че е успял с бързо икономическо развитие и военно изграждане.

Нострадамус предсказа атомна бомба и сблъсък на астероид

Мишел Нострадамус многократно е предупреждавал в своите прогнози, че „поради възможността да навредят на настоящето и особено на бъдещето“ той умишлено дава неясни и загадъчни изрази. В неговата книга „Пророчества“ има много малко конкретни дати и имена.

Вероятно именно това кара многобройните почитатели на Нострадамус да интерпретират неговите пророчества, като ги адаптират към своето време, преориентират ги според личните си симпатии или антипатии.

Нострадамус предсказа появата на атомната бомба. Той пише: „Небесната стрела ще разшири крилото на смъртта: голямо завоевание. Горд народ ще бъде ударен с камък, хвърлен от дърво. Слуховете за нещо чудовищно, създадено от човека, ще доведат до унищожение. “

През август 1945 г. САЩ хвърлят две атомни бомби върху японските градове Хирошима и Нагасаки.

На Нострадамус се приписва и пророчеството за убийството на Джон Ф. Кенеди

„Нещастието ще падне върху великия от покрива. Невинен човек ще бъде обвинен в това и те ще го убият ”- написа Нострадамус в книгата си.

Джон Кенеди наистина беше убит „от голяма височина“ – куршум, пробил главата на президента, беше изстрелян от шестия етаж на склад за книги в Далас.

Предполагаемият убиец на Кенеди, Лий Харви Осуалд, заяви, че не е застрелял никого.

Това, което Нострадамус прогнозира за 2021 година

Въпреки че Нострадамус не сочи конкретни дати, изследователите са склонни да бъдат конкретни и някои събития са смело изпратени до 2021 година.

Някои от тях са публикувани от Mirror. На алхимика дори се приписва прогноза за зомби апокалипсис. Той твърди, че определен учен ще създаде биологично оръжие-вирус, който ще превърне хората в зомбита.

В пророчествата за алхимика и световния глад има, което ще бъде един от първите признаци за края на света през 2021 г .: „Световната трагедия ще върне хората в миналото и по-голямата част от населението ще страда от проклятието“.

За пълнота на апокалипсиса историци и изследователи твърдят, че в „Пророчествата“ на Нострадамус има сблъсък с астероид.

Това е една от интерпретациите на четиристишието „Огън и дълга пътека от искри се виждат в небето“.

НАСА също има потенциален претендент за титлата „голям пожар“. Това е астероидът 2009 KF1. Американски изследователи на космоса, след анализ на траекторията му, казват, че 2009 KF1 има всички шансове да се сблъска със Земята на 6 май 2021 година.

НАСА твърди, че този астероид е способен да удари Земята с експлозивна сила, еквивалентна на 230 килотона TNT, 15 пъти повече от ядрената бомба, взривена от американците над Хирошима през 1945 г.

Новата година току-що започна, така че имаме всички шансове да видим кои прогнози могат да се сбъднат и кои ще останат догадки.