Съзнание

Възможно е да можете да пишете автоматично и получавате послания

Искали ли сте някога да се свържете с духовните ви водачи и да получавате ясни послания от тях? 

Или може би копнеете да се потопите в тайнствените дълбини на вашето подсъзнание? Вероятно желаете да си възстановите стари непокътнати спомени, но не знаете как да получите достъп до тях?  

Автоматичното писане може да се окаже  идеалният инструмент за всичко това.

Какво е автоматично писане?

Автоматичното писане е състояние, в което произвеждате писане, без да се налага да мислите за това.  Изписвате на хартия всичко, което ви минава през ума.  

След като сте писали в продължение на даден момент, вие влизате в “странно” състояние, което прилича на медитативно свързване.

Чувствате се така, все едно вашата персона е изчезнала и написаното произлиза от различен източник – може би от Висшия ви Аз или от вашето подсъзнание – но със сигурност не от съзнателния ви ум.

А когато излезете от това състояние и препрочетете написания “от вас” текст, често се се питате “Аз ли написах това?”

Бъдете внимателни, защото рискувате да канализирате негативни същности, ако не се защитите и не поставите рамки.  

Как се е развило автоматичното писане?

През 1878 г. Иполит Тен, френски философ, историк и психолог за първи път декларира, че автоматичното писане е духовна практика.  

Фернандо Пессоа, португалски поет, споделя, че е преживял “ефирни видения“, когато задействал процес на автоматично писане.  

Той описва опита като усещане за апел и притежание от някого и някъде.

Британският писател, сър Артър Конан Дойл, известен с криминалната си поредица Шерлок Холмс, също проучва автоматичното писане.  

Според него, автоматичното писане се случва, когато писателят е воден от подсъзнанието или от външни духовни същности, тласкащи го към действие като средство за послания.

Днес автоматичното писане се практикува в духовни кръгове, както и в психологията за преодоляване на душевни травми.

Защо точно автоматично писане?

Както споменахме, това е един от начините да общувате с духовните ви водачи, ако другите ви психични способности все още не са напълно развити.

Автоматичното писане може да ви помогне именно в развието на парапсихологичния ви потенциал, интуицията и вътрешния ви глас.

Умението трябва да бъде практикувано методично и отговорно.

По този начин ще можете да разберете по-добре други гледни точки, както и заобикалящия ви свят.  Колкото повече пишете автоматично, толкова повече ще декодирате символиката на съобщенията, които получавате и ще бъдете способни да построявате интерпретация в кохерентност.

За целта, първо е нужно да се документирате, проучите и заобградите с безкористни личности, които биха могли да ви асистират. 

Откъде идват посланията?

Висшият Аз е вашата широкоспектърна перспектива. Той разбира нещата отвъд настоящата ви ситуация. Вашият Висш Аз „получава“ директно знание за целта и намеренията на живота ви.

В инкарнацията, вие сте физически израз на този много по-стар и по-мъдър “духовен човек”.  Той може да ви изпрати кодиран текст, над който ще е нужно да поработите. 

Духовните водачи

Духовнит ви водачи или ангели може да са готови да общуват с вас, но те чакат вашето разрешение.

Можете да използвате автоматичното писане, за да ги поканите на събеседване. Те ще ви съветват и насочват, но не забравяйте, че свободната воля и избор винаги ви принадлежат.  

Ето защо, ако попаднете на недоброжелателни заповеди, игнорирайте тези съобщения, особено ако те ви казват да нанесете вреда на себе си или околните.  

Духовните същности, които ви закрилят носят мисията за любов и нищо друго. 

Каквото и да правите, вие сте израз на Вселената  

Но когато практикувате автоматично писане, вие се превръщате в магнит за универсални послания.  Нашата култура е толкова фокусирана върху финализацията и резултатите, че често забравяме да преминем на друг план на съществуване.

В практиката ви на автоматично писане, пропускате концецията за резултати.

Вие се отваряте към универсалното съдържание и ставате канал за Вселенски експресионизъм. Съобщенията, препратени от светлинен източник, обикновено са точни и ясни.

Процесът

Съществуват множество начини да развиете автоматичното писане: изберете този, който ви кореспондира, след добра подготовка и сериозно отношение. 

Преди всяка “сесия” е препоръчително да медитирате и да призовете вашите духовни водачи / Вселената, изказвайки: 

“Каня моите водачи да ме изпълнят с тяхната мъдрост, докато пиша.”

Изберете тема и се съсредоточете

Започнете действието на автоматично писане, симулирайки, че пишете писмо, чрез което молите вашите водачи да ви предадат какво мислят за актуалната ви ситуация.  

Вземете писалка и хартия. Сложете кронометъра 20 минути.  

Започнете да пишете, без да построявате синтаксис и продължете, без да спирате.  

Ще забележите, че вашето писане започва да променя “тона си” след известно време. 

Това е знак, че съзнателният ви ум прави крачка назад и започва да канализира съобщения. Призовете животворните, обичащи съпътници.  Пишете, чувствайки. 

Важно е да не позволявате на рационалният ви ум да прекъсне процеса – отговорът трябва да “пристигне” под формата на свободен поток. Просто пишете и не си измисляйте отговор.

Не забравяйте да се запитате? 

Преди всяка техника, свързана с парапсихологични и езотерични практики, отеделете нужното време, за да отговорите на въпроса: “Струва ли си?”

Регресия, хипноза, ясновидство. В какво желаете да впрегнете тези мощни енергии? Какво искате да разберете, можете ли да платите цената? 

Познавате ли границите си? Това ще ви изведе ли към по- силна, сърцата свързаност?

Вече споменахме за последствията от неуспешно управление на комуникацията, но дори изключвайки този риск, помислете:

Какво, ако вие вече сте в непрекъсната връзка с универсалното и любовта?

 Източник: magiquelife.com