Възможно ли е изцеление със звук? Силата на честота 432 HZ

Изцелението със звук става все по-популярно и все повече хора се отдават на такава терапия и слушат определени честоти.

Изцелението със звук е древно лечебно средство. Според Никола Тесла и Алберт Айнщайн на всичко трябва да се гледа като на вибрации, енергия и честота, които могат да бъдат увеличени или намалени.

Вибрациите на един човек влияят на околните. А честотата на звука – на собствената ни честота.

Професор д-р Хърбърт Бенсън установява, че мантричното пеене предизвиква успокоение, отпускане на мускулите, забавяне на дишането и понижаване на кръвното налягане.

Това компенсира физиологичните промени причинени от стреса – мускулно напрежение, главоболие, разстроен стомах, ускорен сърдечен ритъм и плитко дишане.

Д-р Ранджи Сингх, невролог, писател и световен преподавател установява, че пеенето на специфични мантри освобождава хормона мелатонин, свива тумори и подобрява съня.

Освен това намалява сърдечния ритъм, подобрява кръвното и успокоява мозъчната активност, синхронизира лявото и дясното полукълбо на мозъка.

Д-р Алфред Томатис използва грегорианското пеене без инструментален съпровод , за да стимулира ушите, мозъка и нервната система на пациентите си.

Установено е, че трансценденталната медитация може да подобри кръвното, сърдечната автономна нервна система и да намали риска от сърдечно заболяване.

Всеки център на мозъка генерира импулси с определена честота, базирана на преобладаващия невротрансмитер, който отделя. Клетките на мозъка функционират в определен честотен диапазон.

По цял свят се използва честотата 440 Hz (Международната организация по стандартизация (ISO) я е наложила през 1953 година). Но тя не е хармонична на естествения резонанс на природата и влияе отрицателно на човешкото поведение и съзнание.

Тя стимулира егото и подтиска нашата интуиция. Има множество конспирации около тази честота и много от тях изглеждат правдоподобни предвид факта, че основната музикална индустрия включва пропаганда и контрол на ума.

За разлика от нея, за честотата 432 HZ се твърди, че е в математическо съответствие с моделите на Вселената и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма с биологията, ДНК кода и съзнанието.

Музиката от инструменти, настроени на A = 432 HZ, е по-красива и хармонична за ушите. Много хора избират да работят или медитират на нея, защото тя успокоява. Това не означава, че трябва да се откажете от любимата си музика.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.