Великите сили в опит да овладеят Луната. Ще бъдат ли допуснати?

Изненадващо космическата агенция на Германия DLR още в началото на следващата година официално ще се присъедини към съвместните руско-американски експерименти. 

Това съобщи пред РИА Новости директорът на Института за медико-биологични проблеми /ИМБП/ към руската академия на науките Олег Орлов.

„Официалното решение по този повод вече е взето, подписани са съответните договорености.“ И тук е мястото, на което всички конспиративни теории си дават среща.

Как така изведнъж великите сили решават да се отправят към Луната? Защо след повече от 40 години някой решава да събуди тази прашасала легенда?

Документални поредици твърдят, че причината за това са открити от астронавтите непознати структури и извънземни обекти върху лунната повърхност.

Публикации и филми за спътника на Земята са свързани с това, че човечеството никога не е стъпвало там. Има и хипотези, че Луната е „поставена“ до нашата планета от висша цивилизация, за да наблюдава и контролира хората.

Отговорът идва от Русия. В ИМБП стартира поредният експеримент „SIRIUS-17“. Експериментът предвижда петима руснаци и един германец да престоят 17 дни в изолационния комплекс „Марс-500“.

Ще бъде имитиран полет до Луната, полет около нея и завръщане на Земята.

Първият съвместен проект на руски учени и техни американски колеги от НАСА в рамките на съглашение за сътрудничество, подписано в края на миналата година става факт.

 

Главна цел на всички тези усилия, според ръководителя на проекта от американска страна Уилям Палоски, е подготовката за създаването на окололунната космическа база Deep Space Gateway.

А така също полет до Марс и до по-далечни космически дестинации в периода 2020 – 2030 година.

Освен Германия, интерес към подобни проекти са проявили и космическите агенции и на други държави.

„По-конкретно водим преговори с Япония. Надяваме се, че японците ще успеят да вземат участие в четиримесечните изолационни експерименти. Има интерес от тяхна страна да включат свой участник в експерименталния екипаж“, изтъкна руският учен.

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.