Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ВИЖТЕ КОИ 5 КОРПОРАЦИИ СА СОЧЕНИ ЗА РОЖБИ НА ДЯВОЛА?

Повечето компании стават успешни, благодарение на одобрението на своите клиенти. Необходими са усилия и чувство за отговорност, за да се изгради доверие към дадена марка.

Добрата репутация помага много за това, още по-ценен е звездният имидж, който някои мениджъри успяват да постигнат.

При 5 от най-могъщите корпорации в света нещата стоят по коренно различен начин. Те редовно са публично оплювани, обвиняват ги в редица прегрешения, включително срещу цялото човечество, а имената им в определени страни са нарицателно за зло.

Ние всички обичаме да ги мразим. Това по никакъв начин не намалява техните печалби.

Monsanto

Най-големите производители на отрова нямат нужда от представяне. Те са лидери на пазара за GMO семена, което не е изненада, след като първи създадоха такива.

Направиха го, за да произвеждат реколта, която не се влияе от пестицидите и хербиците в почвата.

Иронията се крие в това, че са водещи и в производството именно на хербициди и пестициди.

Техните продукти ДДТ и Айджънт Ориндж (оранжевият реагент) вече са забранени за употреба, след като стана ясно, че причиняват ужасяващи генетични изменения, мутации, безплодие и редица заболявания, сред които се открояват няколко вида рак.

Корпорацията е отговорна и за унищожаването на милиони декри царевица, а тепърва ще научаваме за злините, които е които Monsanto оставя след себе си.

Apple

Отминаха златните години на технологичния гигант, когато нейните продукти се радваха на обожание и култов статут.

Дълго време Apple печелеше последователи и благодарение на насоченото към Microsoft масово неодобрение от страна на потребителите. Това е вече само красив спомен за Apple.

Компанията все повече е свързвана с лошо отношение към своите служители, намаляване на заплатите им, за сметка на растящите офшорни сметки и укриване на данъци.

Нека добавим прекрачване на здравни и екологични закони, както и злоупотреба с положение, тъй като монополът над пазара беше в техните ръце.

И ябълки. За капак – знаете, че умишлено забавят производителността на старите си модели, нали? Целта е да ви принудят да си купите актуалния им нов модел.

Nestle

За съжаление най-големият производител на храни и напитки в света има своето заслужено място в класацията.

Nestle с гордост заявява, че е основна цел на мощната корпорация е да повиши качеството на живот на своите клиенти и да им осигури по-здраво бъдеще. Това са рекламни изречения и нищо повече.

Множество скандали уличават Nestle в нарушаване на трудовото законодателство в почти всички страни, в които е разперила пипалата си.

Все повече се говори за директна експлоатация на хора, та дори и за робство. Това разкриват на какво е способна мултинационационалната компания, за увеличи печалбите си и да минимизира разходите. В резултат, днес Nestle е една от най-бойкотираните марки в света.

Philip Morris

Продуктите на американската мултинационална компания за производство на цигари и тютюн се продават в над 180 държави извън Съединените щати. Филип Морис притежава Marlboro – световният лидер на пазара за цигари.

Ще заобиколим смущаващия въпрос за милионите пушачи, които развиват туморни заболявания и ще обърнем внимание на престъпното лицемерие, с което обществото се сблъква още през 1999 г.

Тогава от Филип Морис решават да ухажват официални представители на Чешката република с довода, че колкото повече чехи пуша цигари, толкова по-добре се отразява това на държавната хазна.

Становището на дяволската корпорация се върти около това, тютюнопушенето всъщност ще помогне на икономиката им, поради намалените разходи за здравеопазване, тъй като вече е известно, че пушачите умират по-рано.

McDonald’s

Надали ще има много изненадани от присъствието на любимата за голяма част от децата по света „отровна” храна. Американската компания за бързо хранене е основана през 1940 г.

Тя обслужва повече клиенти всеки ден, отколкото е цялото население на Великобритания, но има дълга история на зловещи трудови практики.

Веригата постоянно е нападана от различни страни, заради нездравословна храна, която предлага.

Отдавна за никого не е тайна колко здравословни проблеми се получават в следствие на консумацията на junk-food.

Множество са и експериментите, които доказват, че бургерите на McDonald’s не могат да се разграждат сами.

Те запазват вида и формата си години. Това със сигурност не е сред свойствата на органичната храна, по-скоро е от арсенала на пластмасите.

RT

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.