Новини

Владимир Путин: Войната се превърна в брутална трагедия

В деня на възпоменанието и скръбта президентът на Русия посети основния храм на въоръжените сили в Кубинка, близо до Москва.

Върховният главнокомандващ на Руската Федерация, Владимир Путин, бе придружен от Московския и цяла Русия патриарх Кирил и министъра на отбраната Сергей Шойгу.

„В деня на възпоменанието и скръбта се обръщаме към една от най-горчивите, драматични страници от нашата история. Великата отечествена война се превърна в брутална, огромна трагедия, отнела милиони животи.“, заяви държавният глава.

Тестовете от епохата на войната показаха невероятната сила и устойчивост на нашия народ, каза Владимир Путин и продължи: За нас, гражданите на Русия, паметта за Великата отечествена война, на всички, които са се борили и загинали, е абсолютно свещена. Тя е винаги с нас, тя ни дава сили да служим нашата страна според моралните завети, от които нямаме право да отстъпим и никога няма да отстъпим.“

„Съвременното поколение войници и офицери е вярно на традициите, като достойно изпълнява задачите си. Знаем, че отбраната и сигурността на държавата са надеждно осигурени,“ продължи той.

Въоръжените сили се подобряват, бойните им възможности нарастват. Но основната основа на военния труд е смелостта, верността към дълг, честта и безграничната любов към Отечеството.

„Това са абсолютни стойности.“, заключи Върховният главнокомандващ на Руската Федерация.

rt.ru