Новини

Военна тайна 10003. Парапсихолозите на КГБ и генерал Савин

След разпадането на Съветския съюз една от целите на презокеанската програма „Старгейт“ беше разпалването на омраза между Руската федерация и Китайската народна република. Резултатът от провокирания от американските военни екстрасенси конфликт щеше да бъде обезкръвена Русия и отслабен Китай, което в крайна сметка можеше да свърши с глобална ракетно-ядрена война. Да предотвратят това успяха офицерите-парапсихолози на Кремъл.

За какво е била създадена в/ч 10003?

По инициатива на началника на Генщаба, армейския генерал Михаил Моисеев, през 1989 г. е сформирана войскова част № 10003. Оттогава, в сферата на подсъзнанието, между САЩ и СССР започва активно противопоставяне. Военната част е сформирана с цел оказване на помощ при решаването на множество специфични проблеми. Ръководител на държавните програми по противоборство с вероятния противник в областта на психосферата станал заслуженият военен специалист, видният учен-антропофеноменолог, генерал-лейтенант А. Ю. Савин.

Сътрудници и военнослужещи на в/ч 10003, използвайки своите феноменални способности, работели в 4 направления:
1. Предотвратявали извънредни произшествия, търсели изчезнали хора, престъпници, складове с оръжия и боеприпаси, самолети и кораби, лекували ранени и болни войници.
2. Анализирали програми за пси-войни от страна на НАТО и САЩ.
3. Работели над създаването на свои методи за енергоинформационно влияние.
4. Развивали интуитивните и интелектуални способности на „спецоператори” – аналитици от висше ниво, възможностите на които били значително по-ефективни, отколкото тези на медиумите и телепатите.

Във войсковата част се занимавали с формиране на необикновен творчески потенциал и екстрасензорни способности в офицерите. Специално в групата на Савин екстрасенси не набирали.

Основа на методиката във в/ч 10003 станали различните постижения в областта на свръхестественото на сибирскиттте, тибетските, алтайските и азиатските култури. С анализа и създаването на техниката на енергоинформационното въздействие се занимавали разнопрофилни научно-изследователски и академични институти.

Медицинската Академии на науките на Съветския Съюз, Министерството на отбраната и промишленността, Московския държавен университет, Московския физико-технически институт, Институтите по философия и психология РАН и др. Сътрудниците на тези организации изпълнявали своята част от изследванията без да имат представа за кого работят.

Това е обусловено от факта, че дейността на в/ч 10003 била засекретена. В резултат, за кратък промеждутък от време, военното ръководство на СССР притежавало необходимата информация за достойнствата и уязвимите места на пси-програмите на страните от Запада и САЩ.

Войскова част 10003 представлявала щат от 10 човека с необичайно мислене и способности в сферата на военния занаят. Ръководителят на частта, докторът на философските и технически и науки, военният специалист Алексей Юриевич Савин, преминал пътя от курсант на Черноморското училище П. С. Нахимов до генерал-лейтенант на Въоръжените сили на руската федерация.

През 1989 година той започнал да оглавява в/ч 10003. Генерал Савин А. Ю. станал разработчик на новата нетрадиционна програма по боева подготовка и обучение на елитни спецподразделения на Руската Федерация. Създадената от този човек комплексна наука – ноокосмология – синтезирала в себе си постиженията на множество дисциплини.

В/ч 10003 имала най-високо ниво на секретност. За работата на отдела на полковник Савин не било известно нищо даже на министрите на отбраната. За дейността на частта бил осведомен само началника на Генералния щаб на Руската Федерация, армейския генерал Михаил Моисеев.

В първите години на дейността на групата работещите във 10003 получили екстрасензорна информация за предстоящ взрив на атомния обект в Глазгоу. Останало неизяснено откъде идва заплахата. Опасност за англичаните можели да представляват ядрената бойна глава и енергийната установка. Доложената навреме на западните специалисти информация за възможния взрив предотвратила екологична катастрофа в Европа.

Също така работниците от войсковата част 10003 предсказали земетресение, което се случило на Камчатка. Освен това, те разработили и свой вариант за решаване на конфликта в Кавказ. За съжаление, Б. Елцин не се възползвал от препоръките на сътрудниците, което довело до военната криза в Чечня.

Пристигайки на Кавказ, полковник Савин разкривал, заедно с подчинените на в/ч 10003, местонахождението на командните центрове на чеченските бойци, помагал да се провеждат разпитите. Групата осъществявала оценката на ситуацията и давала предсказания за бъдещи събития.

В резултат от ефективната двугодишна работа на в/ч 10003 по конфликта в Кавказ нейният статут се повишил. От 1997 година войсковата част на полковник Савин, която се смятала за отделение на Генералния щаб, получила статут на специално управление. Самият ръководител бил повишен в звание.

Войсковата част на генерал Савин работила 15 години. От 2000–та година започнал процеса по разсекретяването на някои положения на методиката с постепенната им адаптация към гражданския живот. Сега те започнали да се прилагат не само в силовите ведомства, а и в учебните заведения, в частните предприемачески структури.

През 2003 година, с особена заповед, в/ ч 10003 била ликвидирана, а нейният командир излязъл с оставка. Така била завършена работата на секретния проект, създаден в най-критичния за страната момент. Офицерите-екстрасенси спасили държавата от неизбежно разорение и крах, а техните многобройни открития в областта на феноменалното станали база за психологически тренинги.

Каквито и да са отзивите, не следва да се забравя, че авторската методика на генерал А. Савин в своето време е дала на страната екстрасенси-аналитици способни да противостоят на отвъдокеанския проект „Старгейт”.

Подобни изследвания в сферата на екстрасензориката са се провеждали и в други държави. Франция, Германия, КНР. Съществен пробив в тази област са извършили американската и руската екстрасензорни програми, за работата на които е била написана книгата: „Пси-войните: Запад–Изток”.

НП/2017