Здраве

Вредните навици, които е добре да забравим и захвърлим завинаги

Всекидневните дейности определят живота ни. Нещо, което понякога правите, няма да повлияе съществено на живота ви.

Това, което правите всеки ден, от друга страна е това, което определя вашия дългосрочен начин на живот.

Ето защо навиците са толкова мощни и защо все повече и повече хора се гмуркат дълбоко в изграждането на навици.

През последните години бяха проведени тонове изследвания, за да се разбере защо повтаряме определени неща, които ни вредят и как да изградим повече положителни навици.

Каквото и успехът да означава за вас, той винаги е резултат от всекидневните ви действия.

Това, което открих през последните месеци, е, че често саботираме себе си, като повтаряме определени дейности, които са вредни за нашия успех и благополучие.

И често елиминирането на тези вредни дейности не е толкова лесно, тъй като ние ги практикуваме от много години.

Въпреки това, дори елиминирането или намаляването само на няколко от тези лоши новици може да ви направи по-спокойни и уверени

Не приемайте нещата лично

По-лесно казано, отколкото направено. И все пак приемането на неща лично струва стотици часове на хората през последните години.

През повечето време другите нямат за цел да ви наранят или дори да ви обидят. Ние сами тълкуваме конкретното значение на това, което хората казват.

След като успеете да останете неутрални и спрете да влагате отрицателни значения на изказванията на другите, ще се почувствате много по-щастливи и освободени.

Истината е, че сме твърде егоистични

Склонни сме да вярваме, че сме центърът на Вселената. Ето защо приемаме нещата лично, вместо да се фокусираме върху фактите.

Следващия път, когато се почувствате обидени от изявление попитайте партньора си какво всъщност има предвид.

Общуването е изключително многостранно и грешки могат да се случват непрекъснато.

Вместо да размишлявате какво може да има предвид някой, просто попитайте.

Спрете да държите на миналото

Да, още един от тези клиширани съвети за подобряване на живота.

Може би знаете едно от тези проучвания, в което се посочва, че средно имаме 60 000 до 80 000 мисли, пресичащи умовете ни на ден.

Тези числа са огромни, но още по-впечатляващото е следното: По-голямата част от нашите мисли са отрицателни. Да се ​​надяваме, че не са ваши, но средно повечето мисли на хората са отрицателни.

Те или мислят за лоши неща, които биха могли да се случат в бъдеще, или са заседнали в миналото, изразходвайки енергията си за негативни събития, които не могат да променят така или иначе.

И двата случая са разрушителни. Не можем да променим случилото се по-рано, така че да го пуснем е най-умното и ефикасно нещо.

Контролирайте използването на социалните медии

За тонове хора социалните медии са причина номер едно за по-малко радост и енергия в живота им.

Да, готино е да разглеждаш красиви снимки в Instagram, но: Каква полза носи в живота ти?

Има обаче огромна разлика в начина, по който го използвате.

Създавате и споделяте ценно съдържание или просто консумирате това, което споделят другите? Вдъхновява ли ви новинарската емисия или ви кара да се чувствате като глупак?

Горчивата истина обаче е, че повечето хора се чувстват разочаровани, след като превъртат снимките на други хора.

Сравняването на нормалния ви живот с другите акценти никога няма да ви направи щастливи.

Съсредоточете се върху себе си.

Използвайте социалните медии, за да се вдъхновите и да изградите дълбоки връзки, а не да се чувствате зле.

Можете да зададете конкретни таймери на телефона си, които ще ви изскочат, след като надвишите използването на социални медии – страхотни напомняния, за да се грижите за себе си и енергията си.

Например, можете да зададете 15 минути за Instagram или Facebook и след като надминете това число, няма да получите достъп до платформата през останалата част от деня.

Това може да звучи трудно, но като намалите пасивното си използване на социални медии, ще имате по-ясен ум плюс повече време да инвестирате в неща, които ви карат да се чувствате добре.

Не прекалявайте с напрежението

Отново, по-лесно казано, отколкото направено. И все пак с няколко прости стратегии става лесно да се стресира по-малко.

Както бе споменато по-горе, по-голямата част от нашия стрес е, защото в момента не присъстваме в настоящето.

Ако наистина присъствате в момента, няма да почувствате никакъв стрес и вместо това изказвайте благодарност за всички неща, които имате в този момент.

Дихателните упражнения са бърз начин за премахване на ненужния стрес и присъствие. Дори само обикновеният дълбок дъх може да ви отнеме някои от притесненията. Просто седнете спокойно и отделете няколко минути, за да се съсредоточите върху дишането си. След известно време правенето на тези упражнения ще стане по-удобно и съществена част от живота ви.

Поемете контрола над съня си

Спането може да бъде вашият приятел за повишаване на производителността и енергията.

Получаването на голяма почивка е неизбежно правило за щастлив и здрав живот.

Само с няколко съвета и трика можете бързо да подобрите качеството на вашия сън и живот.

На първо място, уверете се, че спите достатъчно. Достатъчно може да означава нещо различно за всеки. Въпреки това са необходими минимум шест часа, за да регенерирате тялото и ума си.

Спете в тъмнина и тишина. Тези два съвета могат да подобрят значително качеството на вашия сън. Особено ако живеете в голям град, вероятно сте изложени на сън в стаи, които не са напълно тъмни и тихи.

Има обаче два прости начина за решаване на това: Ако не можете напълно да затъмните стаята си, използвайте маска за сън. Евтино и лесно е, плюс това можете да я вземете със себе си, където и да отидете.

Започнете да уважавате себе си и да казвате „не“ на неща, с които няма да се гордеете в края на живота си.

Използвайте всяка минута, за да увеличите щастието и енергията си, и да изпълните собствените си очаквания. Вместо да угаждате на другите, създайте своя собствена вълшебна житейска история.