Тайни и загадки

Време ли е да се усъмним във всичко, което ни говорят за Антарктида

Тази вулканична суша на края на света е мястото на една от най-големите загадки на съвременната физика.

Тук, през май 2018 г., учени от НАСА, работещи с Антарктическата импулсивна преходна антена (ANITA), откриха аномалия, която предизвиква законите на физиката. Това е остров Рос, Антарктида.

Космически лъчи, които вместо да падат на Земята от космоса, изригват от земята. През 2018 г. физиците бяха шокирани от новината, че от Южния полюс се излъчва странно лъчение. Физиците, се запитаха: Що за частици са това? Това е нещо ново.

Може би очаквате свръх енергийните частици неутрино да идват от небето, а не от Земята, но точно това са открили учените. Фактът, че космическите лъчи идват от Земята, повдига въпроса:

Как е възможно това?

Антарктида и до днес остава един от последните неизследвани географски райони на нашата планета. Тя все още е една от най-големите загадки на днешния ден.

Това е земя на крайности. Почти 98% от континента е покрит с лед с дебелина до 4,8 км. Японската планина Фуджи, висока 3776 метра, дори не може да пробие повърхността му. Температурите редовно падат под минус 45 градуса по Целзий с ветрове до 320 км/час.

Старите карти казвали: „Тук са чудовищата.“

Нещо изглежда се случва на този тайнствен континент на Южния полюс. Много хора предполагат, че Антарктида е някаква извънземна база.

Слухове за тази извънземна активност в Антарктида циркулират от години. А сега военнослужещи, които са били разположени на ледения континент, са готови да говорят за тези твърдения.

Някъде около декември летяхме с мисия от Макмърдо, разказва военен свидетел, и командирът ми в задната част включи интеркома и каза: „Хей, тук отляво има нещо блестящо.” Затова отидох до пилотската кабина и погледнах през големите прозорци и видях малки обекти с дисковидна форма. Вероятно имаше четири или пет от тях и отначало стояха неподвижно над един планински връх.

Тогава един от тях внезапно се отдели от групата, с невероятна скорост прелетя до съседния планински връх и спря. След това друг обект от групата се присъедини към първия. Какво каза пилотът? Той каза по интеркома: „Всичко, което мога да ви кажа е, че те не са наши.” 

Когато разследващият журналист Линда Молтън Хоу интервюира бившия флотски бординженер Брайън през 2019 г. той разкрива една

Много любопитна зона забрана на полети,

на която попаднал по време на службата си в Антарктида. Според Брайън, някъде около октомври 1985 г. в Макмърдо е получено спешно повикване.

Те получили обаждане от австралийския лагер Дейвис, в далечния край на Източна Антарктида. Бил истински спешен случай и ги чакал дълъг полет. Учен в лагера Дейвис бил тежко ранен от взрив на бойлер и се нуждаел от незабавна медицинска помощ.

Включвайки спиране за зареждане с гориво на Южния полюс, евакуационният екип на Брайън бил на 6 часа път от ранения пациент. Но те имали забрана да летят над т.нар. „станция за вземане на проби от въздуха“, който бил най-прекият път. Получихме заповед да се отклоним на 50 км от станцията.

Но където трябвало да бъде станцията за проби от въздуха, екипажът се сблъскал с нещо, което никой не бил виждал.

Там имало гигантски отвор, който приличал на дупка в леда. Изглеждал като снежна фуния, която води надолу. Полярното плато на Южния полюс е напълно равно; там няма дупки.

Екипажът на спасителната мисия видял голяма дупка в леда, която не би трябвало да е там. Брайън преценил, че дупката е с диаметър най-малко 90 метра.

Когато самолетът се приземил в Макмърдо, целият екипаж бил ескортиран до офиса на старшия командир. Там им било наредено никога да не говорят за забранената зона, над която са летели.

Напълно възможно е на Антарктида да има главна извънземна база

Това е напълно изолирана част от планетата. Тя е напълно необитаема или поне беше доскоро. Мястото е идеално. Под ледената покривка на Антарктида може да има каменни храмове. Може да има биологичен материал, останки от хора, които са живели там, и все още са там.

Това може да е най-голямото откритие в човешката история. Дали ще съзрем истинската история на Земята под ледената покривка на Антарктида?

Ако е така, ще се сблъскаме ли скоро с доказателство за извънземно присъствие на Южния полюс? Може би, когато ледената завеса най-накрая се вдигне и сме готови да научим истината, ние ще се озовем лице в лице с нашите извънземни предци.