Новини

За какво говори кубът на Метатрон в сакралната геометрия

В свещената геометрия, Архангел Метатрон – ангелът на живота, наблюдава енергийния поток в мистичен куб известен, като Кубът на Метатрон.

Той съдържа, всички геометрични фигури в Божието творение и представлява моделите, които съставят всичко, което Бог е направил.

Тези задължения се свързват с работата на Метатрон, да наздирава Дървото на живота в Кабала, от където той изпраща творческа енергия от върха (короната) на дървото към всички части на сътворението.

Ето как, можете да използвате Кубът на Метатрон за вдъхновение и трансформация.

Кубът на Метатрон и всички форми на сътворението.

Кубът на Метатрон съдържа всяка форма, която съществува във Вселената, която Бог създал, и тези форми са градивните елементи на цялата физическа материя.

Те са известни, като платонични твърди тела. Философът Платон ги свързвал с духовния свят на небето и физическите елементи на Земята.
Тези триизмерни форми се появяват в цялото творение, във всичко от кристали до човешка ДНК.

Роуз Ван Ейнден, в книгата си „Метатрон: Призоваване на ангела на Божието присъствие“ пише, че изучаването на сакралната геометрия

води до разбиране на това, как Създателят е структурирал физическия свят около нас.

В това пространство се появяват определени модели и закономерности, които показват връзката му със Вселенското съзнание, което го е създало.

Вечните геометрични кодове, остават скрити в привидно коренно различни неща, показващи паралелите между структурата на снежинките, черупките, цветятя, роговицата на очите ни, ДНК молекулата, която е градивен елемент на човешкия живот и самата галактика, в която се намира Земята.“

В книгата си „Красиви училища“, Ралф Шепърд вижда кубът, като символ на това, как Бог създал форми, които си пасват по време на самото им създаване; и как е проектирал човешките тела и души за да си подхождат.

Балансиране на енергията.

Кубът е образ на Божията енергия, която преминава през Метатрон към всички части на сътворението.

Метратрон работи усилено, за да подсигури протичането на енергията в правилен баланс и за да могат всички аспекти на природата да бъдат в хармония.

ВанДен Айден в книгата си „Метатрон“ пише, че Кубът на Метатрон ни помага да осъзнаем хармонията и балансът в природата.

„Тъй, като изобразява равновесие във всички шест посоки, изобразени в него.
… Кубът на Метатрон, може да се използва като визуална фокусна точка за свързване с архангелът. Или да бъде използван, като средство за концентрация, което повишава мирът и баланса.
Поставете навсякъде, където искате изображение на кубът, за да ви напомня за любящото му и балансиращо присъствие.“

Инструмент за вдъхновение и трансформация в свещената геометрия.

Sacred Geometry. Jobalou/Getty Images

Хората, могат да извлекат вдъхновение от Кубът на Метатрон в свещената геометрия и да го използват за лична трансформация, казват вярващи.

Древни учени вярвали, че чрез изучаване на свещената геометрия и медитация върху нейните модели, може да бъде придобито вътрешно Божествено познание и човешко духовно развитие.“ – казва ВанДен Айден в книгата си „Метатрон“.

В книгата си „101 Архангели: Как да се свържем с Архангел Михаил, Рафаел, Гавраил, Уриел и други за лечение, защита и насока“ Дорийн Върчу пише, че Метатрон използва кубът за:

„Лечение и прочистване на нисши енергии. Кубът се върти по часовниковата стрелка и използва центробежна сила за да изблъска всяка нежелана енергия. Може да призовете Метатрон и неговият лечебен куб за да ви прочисти.“

Метатрон има познания за податливостта на физическата вселена, която е съставена от атоми и мисловна енергия.
Той, може да ви помогне да работите с универсални енергии за изцеление, разбиране и дори огъване на времето.