Новини

Забъркаха името на Ванга във фалшива новина за края на света

Радио Sputnik, позовавайки се на някои медии съобщава, че известната ясновидка Ванга предсказала глобална катастрофа за човечеството, която уж ще се случи през 2020 г. на 22 февруари, тоест вчера.

Според тази информация, Ванга по едно време поискала да не се разкрива това пророчество до 2020 г. Сред многото варианти на апокалипсиса се споменават също метеорит и пандемия.

Фалшивото предсказание е описано от руски медии по следния начин: 22 февруари 2020 г. огромен обект ще влезе в земната атмосфера и ще попадне в един от океаните, което ще причини мощно цунами.

Много страни ще бъдат заличени от лицето на Земята и последвалото настъпване на ядрена зима ще застраши съществуването на цялото човечество.

В момента не минава ден без поредното пророчество за края на света, което идва от нищото да залее медиите.

Съвсем наскоро информационни публикации се позоваха на известния учен Исак Нютон, който изучавайки пророчествата на Йоан Богослов също предполага, че апокалипсисът ще настъпи през 2020 година. Според други медийни източници, обаче, говорим за 2060 година.

В спекулациите за пророчествата на Ванга конспиратори смятат, че то не е за природно бедствие, а за предстояща икономическа криза, която ще помете целия свят.

заб.ред. Переодичното представяне на меко казано странни хипотези за края на света неведнъж са приписвани на нашата гадателка Ванга, но се оказват фалшиви.