Тайни и загадки

ДРУГОТО ЛИЦЕ НА ИСТОРИЯТА ЗА ХРИСТОФОР КОЛУМБ

Всички сме чували как Христофор Колумб „открил“ Америка и каква невероятна личност е бил.

Дори днес в Съединените Щати се празнува „Деня на Колумб“ в чест на великите постижения на Христофор Колумб.

Но дали той наистина заслужава да бъде почитан? Какви са злодеянията, за които никога не чуваме?

Неговата история е „украсена“ и представена като героична. Но той не само е бил на чело на геноцид на всички местни, които били на пътя му, той продавал роби на хората си, сред които и деца.

Злините извършени от него не били само по американските земи. По негово нареждане били отвлечени и поробени повече от 1000 души, живеещи на остров Испаньола.

Поне половината от тях умрели на корабите му и били изхвърлени в Атлантическия океан.

В търсене на богатства и власт

Когато се завърнал в Мадрид, след второто си плаване Колумб описал една преувеличена картина за това, какво видял на пътешествията си.

Мореплавателят завоевател поискал финансиране от кралското семейство за още една експедиция. И отплавал с 17 кораба и 1200 мъже.

Мисията му била да се върне с колкото е възможно повече злато, но този път трябвало да се завърне и с роби.

Той и екипажа му пленили 1500 човека от племето Аравак и избрали 500-те най здрави от тях. 200 от тях умрели на път за Испания.

Историка Хауард Зин пише: „Колумб стигнал до Хаити. Там той и екипажа му смятали, че ще намерят огромни залежи от злато.“

„Те наредили на всички местни над 14 годишна възраст да копаят и носят определено количество злато всеки 3 месеца. Когато им го донасяли, им били давани медни монети, които трябвало да носят на врата си.“

Историята разказва, че тези от местните, които не носели такива били наказвани, като ръцете им били отрязвани и често умирали от кръвозагуба.

Племето Аравак се опитало да се противопостави, но безуспешно. Започнали масови самоубийства, тъй като алтернативата била по ужасяваща. За две години, половината от 250 000 жители на Хаити били убити.

Краят на историята

Щом Колумб се завърнал след третото си плаване до „Новия свят“ той бил унижен и разжалван като управител на американските територии.

Той дори е заключен в тъмница, заради свидетелства за неговите зли и брутални престъпления срещу местните.

С течение на времето научаваме все повече неща за миналото и много от тях са смущаващи и дори зловещи.

awarenessact.com